Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

niskie cisnienie gazu

Featured Replies

Napisano

samochód to palio 1,2 8v z lpg (landi renzo omegas)

chodzi o to ze wywala mi błąd niskiego ciśnienia gazu. W zbiorniku gaz jest na 100%.

ostatnio przytarlem spodem auta o jakąś muldę i czy to mogło zagiąć przewód miedziany idący od zbiornika do reduktora ?

w sumie dziś kukłem pod auto i nic takiego nie widać, ale patrzałem na szybkiego bo chory jestem i niezbyt mogę położyć się na dłużej pod auto.

Jak odkręcę przewód między reduktorem a listwą wtryskową to w zasadzie tam gazu nie ma. Poluzowałem końcówkę przy reduktorze na miedzi idącej od zbiornika to słychać i czuć ulatniający się gaz, ale nie czekałem zbyt długo by wszystko uleciało bo jak zgaszony silnik to rozumie że wielozawór trzyma gaz w butli, a miedź można odkręcić i tylko uleci gaz z przewodu?

na programie diagnostycznym pokazuje mi błąd niskiego ciśnienia i cisnienie gazu wynosi 0,2 bara, a powinno być 1,3 bara.

więc albo reduktor nie dostaje gazu, czego pewien nie jestem, albo nie puszcza dalej, ale nie wiem czego szukać i gdzie. Odkręciłbym tą miedź od reduktora i sprawdzić czy tam napływa nowy gaz ze zbiornika. Bo jak tak to wina reduktora (zasyfiały filtr fazy ciekłej?) Instalka ma dopieo 14tys przebiegu. Nie wierze że reduktor ni z gruchy ni z pietruchy się rozregulował i nie chcę niepotrzebnie kręcić śrubą od ustawiania ciśnienia w reduktorze, bo to stało się nagle podczas jazdy, a nic nie przymulał ani nie szarpał. No jedynie to otarcie, ale wydaje mi się że tłumikiem otarłem, chociaż śladów otarcia nigdzie nie widziałem.

A może nie otwiera się elektrozawór na butli ? Dobrze myślę?

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

nikt nie ma pomysłu ?

zatankowałem dziś i tylko 12 litrów weszło, a butle mam 41 litra (czy coś koło tego). Parę razy przełączył się na gaz i chodził na biegu jałowym, ale po delikatnym przy gazowaniu wywala nadal błąd niskiego ciśnienia. Pod autem nic nie widać by było coś uszkodzone. Z tego co widzę to przytarłem rurą wydechową, więc to otarcie niema nic do rzeczy. wtyczki przy butli są wpięte, jedynie pozostaje mi sprawdzić przewody od cewek na zaworach butli i reduktora i chyba miedź między butlą a reduktorem czy drożna. Chętnie bym odkręcił wielozawór przy butli, ale szkoda mi pełnej butli gazu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.