Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Błąd Low Oil Plassure..... Stop Engine.....

Featured Replies

Napisano

Panowie wczoraj wracając do domu wyskoczył mi kilku krotnie taki błąd, więc już będąc w domu wieczorem jak silnik ostygł poszedłem zobaczyć stan oleju... i nie zauważyłem że by było za mało chociaż przyznam określenia na tym bagnecie gdzie minimum a gdzie maximum są beznadziejne ale według mnie minimum nie było no cóż postanowiłem że doleje olej do silnika dolałem ok. 0,5 litra odpalam i gra gitara zero błędu wszystko fajnie.

Dziś rano po 20 minutach drogi do pracy znów wywaliło ten sam błąd LOW OIL PLASSURE ENGINE STOP i coś tam jeszcze i znowu jestem w dupie....

Olej wymieniałem jakieś 3 miesiące temu ze wszystkimi filtrami więc wydaje mi się być to bardzo dziwne zwłaszcza że wczoraj dolałem i nie chce wierzyć w to ze spalił tyle oleju przez 15 km.... pacjent ma 187 tys km a i nie zauważyłem żadnych plam oleju pod autem ani wycieków

PROSZE PANOWIE POMOCY

Napisano

bo to nie o poziom chodzi a o ciśnienie. na początek sprawdź czujnik ciśnienia oleju.

Napisano
  • Autor

> bo to nie o poziom chodzi a o ciśnienie. na początek sprawdź czujnik ciśnienia oleju.

Czyli musze podjechać do ASO czy jak to inaczej sprawdzić

Napisano

> Czyli musze podjechać do ASO czy jak to inaczej sprawdzić

na to wygląda..

jaki filtr oleju zalożyłeś? niektóre tańsze nie mają zaworka zwrotnego i takie błędy wyskakują właśnie.. ale to się dzieje zazwyczaj jak auto postoi (np. przez noc) i olej spłynie do michy. Ale tak jak mówiłem, zacznij od czujnika, może też pompa oleju niedomagać..

jak odpaliłeś auto ponownie problem się pojawił?

Napisano
  • Autor

jak wczoraj dolałem oleju i dziś rano odpaliłem to błędu nie było dopiero po jakiś 20 minutach jazdy do pracy błąd się pojawił, teraz nie pamiętam jakie to był filtr ale rok temu też był taki sam i problemu nie było ale wydaje mi się że Filtron.

No nic trzeba będzie to sprawdzić w takim wypadku

Napisano

> a można ten czujnik ciśnienia oleju samemu wymienić?

pewno można, ale gdzie on jest... niewiem.gif

Napisano

U mnie tez sie tak dzialo, i wszystkie domysly na temat czujnika skonczyly sie zatartym silnikiem bo poszla pompa oleju.

Napisano

> U mnie tez sie tak dzialo, i wszystkie domysly na temat czujnika skonczyly sie zatartym silnikiem

> bo poszla pompa oleju.

nie sugerowałem żeby olał temat, tyko żeby sprawdzać zaczął od wymiany czujnika bo jest ciut tańszy niż pompa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.