Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alarm- polecam

Featured Replies

Napisano

Ostatnio pytałem o jakiś dobry alarm do motocykla ze względu na moje niemiłe przygody z produktem RTX o nazwie AM6 frown.gif

Dziś skończyłem montować nowozakupiony alarm Silicon i chciałbym się podzielić spostrzeżeniami dotyczącymi tego alarmu smile.gif Wyglada on tak

alarm_motocyklowy_slicon.jpg

Jestem pod wielkim wrażeniem jego wykonania, choć tylko z zewnątrz bo do środka z wiadomych powodów nie zaglądałem smile.gif Pomiędzy dwoma połówkami obudów uszczelka, która jest nimi ściśnięta a więc szczelność nie może budzić wątpliwości. Wiązka przewodów jest osłonięta bardzo solidnym gumowym kapturkiem nachodzącym na obudowę. Syrenka jest zintegrowana z modułem co eliminuje konieczność jej osobnego montażu oraz zmniejsza okablowanie. Alarm posiada wbudowany czujnik uderzeniowy, którego czułość reguluje się z pilota- to bardzo dobre rozwiązanie bo nie musimy dostawać się do ukrytej centralki i rozszczelniać jej wyjmując korek. Wiązka przewodów nie posiada kostki dzielącej ją na dwie części co tez jest godne pochwały bo zmniejsza to prawdopodobieństwo zaśniedzenia dodatkowych styków. Alarm nie posiada idiotycznej funkcji odpalania z pilota 270751858-jezyk.gif Piloty bardzo lekkie- 22g i małe. Każdy posiada po 3 wystające gumowe przyciski, które łatwo wyczuć a palec nie ześlizguje się po nich. Dla mających obawy przed przypadkowym, nieswiadomym używaniu ich przewidziano malutki suwaczek blokujacy ich działanie icon_eek.gifwaytogo.gif Nawet dioda jest przyjemnie pomarańczowa i nie razi swoim swiatłem.

Z minusów- bezpiecznik znajduje się na wiązce i umieszczony jest w zwykłej, niehermetycznej obudowie, co może w przyszłości sprawić drobny kłopot. Centralka z racji zintegrowanej syreny jest trochę cięższa od chińskiego produktu ale nie jest jakoś przesadnie ciężka. Wymiary ma niewiele większe, raczej dość porównywalne.

Aha, jeszcze jedno. Alarm kosztował mnie niewiele ponad 200zł, nie jest wykonany w ChRL i ma homologację! To bardzo ważne, bo szukając w sieci opinii nt alarmów dość często daje się zauwazyć jak użytkownicy motocykli kupują tanie alarmy z blokadami zapłonu po czym boją się tych blokad podłączać ze względu na możliwe problemy z elektroniką smirk.gif

Sam się przekonałem i innym radzę: nigdy żadnego alarmu RTX ani innego taniego, chińskiego badziewia. Dopiero teraz widzę jak wielka to jest różnica jakościowa. A uwzgledniając cenę to moją głupotą było zainwestowanie w AM6 sick.gif

A tak w ogóle to proponuję stworzyć i podwiesić wątek o polecanych do naszych jednośladów akcesoriach idea.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.