Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wybór reduktora

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Od roku ujeżdżam mercedesa w123 200 z silnikiem benzynowym 2.0l. Kupiłem go z instalacją gazową Elpigaz. Wykonałem regenerację reduktora i przez pewien czas było dobrze, choć nie od samego początku. Po regeneracji pojawił się problem z wolnymi obrotami. Reduktor nie reagował na kręcenie śrubką od regulacji membrany sekcji niskiego ciśnienia. Natomiast silnik zaczynał chodzić dopiero przy maksymalnym zakręceniu śruby na przewodzie reduktor-gaźnik. Doszedłem do wniosku, że sprężynka od regulacji ciśnienia w drugiej sekcji reduktora jest "zmęczona" (nie było jej w zestawie naprawczym). Rozebrałem reduktor i rozciągnąłem ją trochę. Po tej operacji auto chodziło poprawnie na wolnych obrotach, ale śrubka od regulacji sekcji niskiego ciśnienia była wkręcona na maxa, czyli sprężynka była max zciśnięta. Zostawiłem tak, gdyż wszystko działało poprawnie. NIestety po kilku miesiącach problem powrócił. Stwierdziłem, że sprężynka znów się "zmęczyła" i pora ją rozciągnąć. Tak zrobiłem, ale tym razem auto już nie chciało działać na wolnych... Po czterokrotnej próbie rozbierania i składania reduktora doszedłem do wniosku, że kupię nowy i będę miał spokój. W tym miejscu potrzebna jest mi Wasza pomoc. Jaki reduktor?

Oto dane mojego samochodu:

1. Silnik 2.0l

2. Moc 109km

3. Układ zasilania gaźnikowy (na benzynie wszystko sprawne)

4. Skrzynia automatyczna

Zastanawiam się nad takimi reduktorami:

1. Taki mam obecnie: http://allegro.pl/emmegas-ml-94-reduktor-elpigaz-i1546674741.html

2. Nad takim się zastanawiam: http://allegro.pl/reduktor-parownik-lovato-rg80-podcisnienie-gaznik-i1539422163.html

Z tego co zauważyłem Lovato są dosyć powszechne. Który z nich jest lepszy? A może polecacie coś innego? Bardzo proszę o porady. Zależy mi na uporaniu się z autem, tym bardziej, że czasami jeździ nim dziewczyna, która nie koniecznie sobie radzi z gasnącym autem na światłach crazy.gif.

A dla zainteresowanych mała historia mojego hobby (Mercedesa):

http://www.w114-115.org.pl/f/viewtopic.php?f=50&t=52024

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.