Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

żarząca kontrolka ładowania akumulatora

Featured Replies

Napisano

Witam, mam problem następujący. Po odpaleniu auta pali się kontrolka ładowania baterii, dopiero po dodaniu gazu gaśnie. Czy to szczotki się kończą czy diody?

Napisano

> Witam, mam problem następujący. Po odpaleniu auta pali się kontrolka ładowania baterii, dopiero po

> dodaniu gazu gaśnie. Czy to szczotki się kończą czy diody?

Też tak kiedyś miałem i niestety nie były to diody frown.gif

Nastawiłbym się jednak na to że to wina alternatora.

Wtedy miałem wymieniane szczotki i regulator napięcia (bo mi jeszcze dodatkowo światła "mrugały") i problem ustąpił ok.gif

Napisano

> Witam, mam problem następujący. Po odpaleniu auta pali się kontrolka ładowania baterii, dopiero po

> dodaniu gazu gaśnie. Czy to szczotki się kończą czy diody?

U mnie w jednym wypadku to były szczotki, w drugim przebicie stojana, a w trzecim diody zlosnik.gif

Napisano

> U mnie w jednym wypadku to były szczotki, w drugim przebicie stojana, a w trzecim diody

Czyli mówiąc po wprost, jeśli ładuje na tyle że da się jeździć to się nie przejmuj. 2 lata tak u kulałem i w końcu samo zgasło.

Napisano

> Czyli mówiąc po wprost, jeśli ładuje na tyle że da się jeździć to się nie przejmuj. 2 lata tak u

> kulałem i w końcu samo zgasło.

ale może też iść w drugą stronę i za pół roku będzie musiał aku kupować i tak czy siak to zrobić...ja bym wyjął alternator i wymienił szczotki, w dwóch przypadkach pomogło. Koszt niewielki a i roboty mało...

Napisano
  • Autor

Sprawdzałem napięcie na odpalonym silniku i jest 11,64 wiec ładowania nie ma buu.gif

Napisano

> zrobić...ja bym wyjął alternator

nie trzeba, mozna wymienić regulator ze szczotkotrzymaczem(jeden element) z kanału

>i wymienił szczotki, w dwóch przypadkach pomogło. Koszt

> niewielki a i roboty mało...

fakt ok.gif

Napisano

> Sprawdzałem napięcie na odpalonym silniku i jest 11,64 wiec ładowania nie ma

No to wyjmujesz altka i wieziesz do punktu regeneracji. Mnie bardzo solidna kosztowała poniżej 200 zł.

Napisano

> ale może też iść w drugą stronę i za pół roku będzie musiał aku kupować i tak czy siak to

> zrobić...

Tak za drugim razem było z żoną zlosnik.gif Jeździła na żarzącej się kontrolce, ale w słoneczny dzień nie zauważyła, że ona się zapaliła pełnym światłem. I tak jak piszesz, skończyło się wymianą sprawnego aku i altka.

Napisano

> No to wyjmujesz altka i wieziesz do punktu regeneracji. Mnie bardzo solidna kosztowała poniżej 200

> zł.

Ło Jezusie Świebodziński, przeca za tyle to idze nówke sztuke w aso wyrwać chyba...proponuję zacząć od wymiany szczotek, bo sie może okazać, że za 2dychy naprawisz...a potem dopiero wymieniać (regenerować) dalej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.