Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

passat b5 tdi 90ps - pare pytan

Featured Replies

Napisano

jak klimatronic powinien dzialac w zimie? czy on wogule dziala ponizej 5 stopni?

ile kosztuje przednia lampa do passata?

i jak jest z abs-em jezeli wyswietla mi sie stop abs przy odpalaniu ( chyba tylko jak jest zimny) po odpaleniu 3 sygnaly i potem gasnie (okolo 4s.) i abs dziala bo go sprawdzalem rozlancza ok czuc bicia i nie wpadam w poslizg ale jakby troszke przod mi uciekal w prawo ale latwo sie to koryguje. Czy cos nie tak jest z tym abseem?

Napisano

sprezarka klimatyzacji nie zalaczy sie pon. 5st.C

Ja w zimie jezdze non-stop na "auto" i jednym i drugim autem. Tyle ze np. w Superbie moge wybrac tryb "Econ" a w A6 takiego trybu nie ma hmm.gifhmm.gifhmm.gif

co do sciagania... to proponowalbym podjechac i sprawdzic zbieznosc przednich kol... Moze byc zel ustawiona i dlatego auto sciaga. ok.gif

Napisano
  • Autor

> co do sciagania... to proponowalbym podjechac i sprawdzic zbieznosc

> przednich kol... Moze byc zel ustawiona i dlatego auto sciaga.

no ale popatrz wlasnie autko delikatnie sciaga do korekcji to jest na laycie bez problemu ale popatrz czy moze byc tak ze jeden czujnik jest walniety np. przy ktoryms kole i on np. nie rozlancza i hamuje i wtedy odczuwa sie takie zarzucanie ? czy wogule delikatne rzucanie jest dopuszczalne bo bicie na pedale sa wiec zakladam ze rozlancza... musze powiedziec komus zeby zobaczyl mi na sliskim czy kola sie rozlanczaja.

Napisano
sluchaj, gdybys mial walniete cos z czujnikiem, to palilaby sie caly czas kontrolka ABS. A po chwili komp stwierdxilby ze jest cos nie tak, i po prostu wylaczyl absik niewiem.gif
Napisano
  • Autor

> sluchaj, gdybys mial walniete cos z czujnikiem, to palilaby sie caly

> czas kontrolka ABS. A po chwili komp stwierdxilby ze jest cos

> nie tak, i po prostu wylaczyl absik

no wydaje mi sie ze dziala bo czuje bicia na pedale hamulca. a moze byc to zwiazanie z tzn. dobicie cisnienia do ukaldu?

Napisano

> no wydaje mi sie ze dziala bo czuje bicia na pedale hamulca. a moze

> byc to zwiazanie z tzn. dobicie cisnienia do ukaldu?

akurat jesli oto chodzi to nie mam pojecia niewiem.gif

Napisano

Miałem te same objawy z tym abs-em i tymi kontrolkami - pojechałem do elektryka - sprawdził za przyżądach i stwierdził ,że jest to wina akumulatora (miał przy rozruchu 7 V a powinno być najmniej 10V) Wymieniłem akumulator i wszystko jest wporządku - żadne kontrolki i sygnały się niepojawiają

Napisano
  • Autor

> Miałem te same objawy z tym abs-em i tymi kontrolkami - pojechałem do

> elektryka - sprawdził za przyżądach i stwierdził ,że jest to

> wina akumulatora (miał przy rozruchu 7 V a powinno być najmniej

> 10V) Wymieniłem akumulator i wszystko jest wporządku - żadne

> kontrolki i sygnały się niepojawiają

wow w zyciu bm sie nie spowedziewal ze to moze byc wina akumulatora.. ale wiesz co? to moze byc faktycznie prawda bo aku moglo sie rozladowac jak auto stalo u mechanika ze 2 tyg. nie odpalane na polku:| ok to moze byc to spr. ! thx

Napisano
  • Autor

he nawet smieszne...bo wlasni dzis padl akumulator. swieci sie lampka kontrolnai lipsko nie zakreci anwet pol obrotu:|:( pozostaje aldowanie

Napisano

> sprezarka klimatyzacji nie zalaczy sie pon. 5st.C

Na zimno na pewno nie ,ale po rozgrzaniu silnika załączy.Aby mieć sprawny układ klimatyzacji należy jej użyć przynajmniej raz w miesiącu prze 10 min.

pozdr

Napisano

> Na zimno na pewno nie ,ale po rozgrzaniu silnika załączy.

nawet pon. 5st.C?? Chyba jednak nie hmm.gifhmm.gifhmm.gif

Aby mieć

> sprawny układ klimatyzacji należy jej użyć przynajmniej raz w

> miesiącu prze 10 min.

dokladnie, to wlasnie robie ok.gif

Napisano

> nawet pon. 5st.C?? Chyba jednak nie

> Aby mieć

> dokladnie, to wlasnie robie

odpali jeśli temperatura na parowniku jest pow 5stopni. Czyli praktycznie we wnętrzu auta.

Nie chodzi o temp na zewn.

Napisano
dziwne, w leonie bylo tak, ze pon. 5st.C na zewnatrz sprezarka klimy sie nie zalaczala. Podobnie jest w A6

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.