Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po wymianie poduszki skrzyni biegów obciera.

Featured Replies

Napisano

Witam, po wymianie poduszki na pozmianową wystąpiła problem sciana.gif

Jak skręcam w lewo to coś obciera. Nie mogę zlokalizować powodu. Obcieranie dochodzi z prawej strony. Śladów widocznych brak. Gdy skręcam na luzie i biegu jałowym obcieranie jest mało donośne. Gdy dodam gazu jest głośniejsze, a na biegu i wyższych obrotach jest totalna masakra. Mam opcję, żeby założyć starą poduszkę i zobaczyć. Kurcz już nie ma pomysłu co to może być. Obcieranie na pewno nie jest metaliczne.

Napisano

A kolega wycentrował śrubę główną na poduszce podczas przykręcania?

Tutoriale: TU lub TU

Napisano
  • Autor

Tak wycentrowałem idealnie śrubę główną. Naszła mnie refleksja, że na starej poduszce główna śruba była przesunięta w kierunku przodu silnika. W weekend postaram się przesunąć ją tak jak była. Stilo może być po dzwonie jakimś i tylko tak jak stara poduszka była wycentrowana nie będzie nic obcierać spineyes.gif

Edit

Zmiana położenia silnika nic nie dała. Kurcze chyba zmienię na starą poduszkę

Napisano

Napisz krok po kroku jakie czynności wykonywałeś od momentu odkręcenia starej poduchy. Mam tu na myśli opuszczanie i podnoszenie silnika przez podnośnik, jak to robiłeś? Stosowałeś się do jakiegoś manuala?

Możliwe że pojawiły się jakieś naprężenia. Możesz zrobić zdjęcie śruby na poduszce telefonem komórkowym i zamieścić go tutaj ?

Napisano
  • Autor

Witam ,ponownie dopiero teraz zrobiłem fotki poduszki. Stosowałem się do manuala z działy DIY na autokąciku. Po odkręceniu starej poduszki, zgodnie z manualem, opuściłem lekko silnik. Później włożyłem nową poduszkę przykręciłem ją podniosłem silnik wycentrowałem i skręciłem. Pierwsza jazda testowa już fail bo coś obciera. Zastanawiam się czy to nie czasem łożysko podpory pół-osi nie powiedziało 30.GIF. Można to jakoś sprawdzić wykluczyć? Może coś się odkształciło podczas podnoszenie? opuszczania 284959713-DSC00855.JPG284959713-DSC00850.JPG

P.S wybaczcie za fotki ..

post-105581-14352512650247_thumb.jpg

Napisano

Dzięki za zdjęcia. Myślałem że SONY DSC-T500 robi lepsze jakościowo foty;)

Poduszka wydaje się zamontowana poprawnie, jeśli śruby boczne są przykręcone tak że nie ma luzów to pomysły z samą poduszką mi się kończą. Śruba centralna jest również poprawnie ( ma mniejszą wysokość gwintu niż stara przedzmianowa ).

Problem o którym piszesz ma ścisły związek z układem napędowym, jednak co i jak, tutaj niech wypowiedzą się bardziej biegli w temacie.

Napisano
  • Autor

Witam, generalnie robi lepsze foty ale kompresja infraview zrobiła swoje frown.gif Byłem u mechanika i padło na padnięty krzyżak, panowie wymieniali i ...... jak obcierało tak obciera angryfire.gif byłem na reklamacji i odebrałem niby nałożyli smaru w przeguby i objaw ma ustąpić po 2-3 dniach... coś mi się wierzyć nie chce...

Napisano

rozumiem ze platnosc nastapi za 2-3 dni jak objaw ustapi ? Czy w ciemno zostawiles kase?

Napisano
  • Autor

> rozumiem ze platnosc nastapi za 2-3 dni jak objaw ustapi ? Czy w ciemno zostawiles kase?

Generalnie motyw był taki, że za pierwszym razem przy wymianie krzyżaka już zapłaciłem. Tera jak oddałem na reklamację to już nie. Szczerze to wątpię czy objawy ustąpią.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.