Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana sprzegla w zafirze 1.8

Featured Replies

Napisano

Witam i prosze was o rade. Czy przy wymianie sprzegla w zafirze 1.8 (comfort) rocznik 2000 trzeba zdemontowac pod rame? Ile wazy sama skrzynia biegow? Czy jedna reka mozna ja manipulowac aby wysla dolem pojazdu bez zdemontowania pod rame? Bardzo prosze o rade od tych ktorzy wykonali juz taka robote.

Dziekuje!

Napisano

Niedawno wymieniałem sprzęgło i da radę zrobić to bez demontowana sanek/ramy. Niestety jest z tym sporo roboty i nie wiem czy dałoby radę zrobić to z kanału ( wymienialiśmy korzystając z podnośnika kolumnowego).

Po odkręceniu i odsunięciu skrzyni , miejsca jest tyle aby pokręcając kołem zamachowym i przy wielkiej ciasnocie , wyjąć docisk z tarczą.

Ogólnie robota mało ciekawa i w pojedynkę raczej ciężko to zrobić frown.gif

Napisano

Proponowałbym do pracy dwie osoby, bo podzespoły sa ciezkie. Najlepiej i najwygodniej zdemontowac cala rame zawieszenia (co jest prosta operacja, choc sama rama jest ciezka) i dopiero demontowac skrzynie biegow. Miejsca wtedy jest bardzo duzo i praca jest o wiele przyjemniejsza. Z kanalu operacja jak najbardziej wykonalna (oczywiscie najlepiej przy uzyciu podnosnika dwukolumnowego).

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Serdecznie dziekuje za rade. O taki cos mi chodzilo

> Niedawno wymieniałem sprzęgło i da radę zrobić to bez demontowana sanek/ramy. Niestety jest z tym

> sporo roboty i nie wiem czy dałoby radę zrobić to z kanału ( wymienialiśmy korzystając z

> podnośnika kolumnowego).

> Po odkręceniu i odsunięciu skrzyni , miejsca jest tyle aby pokręcając kołem zamachowym i przy

> wielkiej ciasnocie , wyjąć docisk z tarczą.

> Ogólnie robota mało ciekawa i w pojedynkę raczej ciężko to zrobić

Napisano
  • Autor

Serdecznie dziekuje za rade. O taki cos mi chodzilo. Czy na warunkach "ulicy" dalbym sobie rade z rama? Nie mam kanalu, ani podnosnika:(. Pojazd po prostu stoi na stojakach. Jak ciezka jest rama? Skrzynie? Jeszcze raz dziekuje!

> Proponowałbym do pracy dwie osoby, bo podzespoły sa ciezkie. Najlepiej i najwygodniej zdemontowac

> cala rame zawieszenia (co jest prosta operacja, choc sama rama jest ciezka) i dopiero

> demontowac skrzynie biegow. Miejsca wtedy jest bardzo duzo i praca jest o wiele

> przyjemniejsza. Z kanalu operacja jak najbardziej wykonalna (oczywiscie najlepiej przy uzyciu

> podnosnika dwukolumnowego).

> Pozdrawiam

Napisano

> Serdecznie dziekuje za rade. O taki cos mi chodzilo. Czy na warunkach "ulicy" dalbym sobie rade z

> rama? Nie mam kanalu, ani podnosnika:(. Pojazd po prostu stoi na stojakach. Jak ciezka jest

> rama? Skrzynie? Jeszcze raz dziekuje!

> > Pozdrawiam

rama jest ciężka ,skrzynia też, jak chcesz zostać kaleką żeby zaoszczędzić pare złotych to próbuj smirk.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> rama jest ciężka ,skrzynia też, jak chcesz zostać kaleką żeby zaoszczędzić pare złotych to próbuj

Dziekuje Kobro, nie chce. Kocham zycie smile.gif Take care my friend

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.