Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Potrzebny samochód specjalny - mammobus

Featured Replies

Napisano

Poszukujemy samochodu, który może pracować jako mammobus. Odpadają autobusy (za wysoka podłoga, zbyt niskie wnętrze) i naczepy (możliwość wjazdu w niektóre posesje). Najchętniej solówka do 7.5t. Czym się różni od zwykłej solówki ? Ściany pełne (nie plandeka), izolowane (również termicznie), środek wykończony (coś na ścianach, podłoga, rozprowadzona instalacja elektryczna).

I pytanie związane z tym, co ma się dziać po 1.07. Czy taki samochód (którego masa zwiększy się o 500kg, a praktycznie nic nie będzie woził), może zmieścić się w 3500kg DMC ?

Napisano

A dlaczego autobus odpada? Na "miejskim" też można by zbudować, a podłoga niziutko...

Napisano
  • Autor

Na miejskim nie masz 100% niskiej podłogi. A przegubowy odpada. Dotychczas stosowany Autosan H9 zraził klienta do takiej koncepcji

Napisano

> Na miejskim nie masz 100% niskiej podłogi. A przegubowy odpada. Dotychczas stosowany Autosan H9

> zraził klienta do takiej koncepcji

ale ma 90% niskiej - silnik zabudowany w tylnej czesci. jak ma byc nowy to moze DEV by cos wystrugal... a jak uzywka to wezcie jakies Citaro...

Napisano

> Poszukujemy samochodu, który może pracować jako mammobus. Odpadają autobusy (za wysoka podłoga,

> zbyt niskie wnętrze) i naczepy (możliwość wjazdu w niektóre posesje). Najchętniej solówka do

> 7.5t. Czym się różni od zwykłej solówki ? Ściany pełne (nie plandeka), izolowane (również

> termicznie), środek wykończony (coś na ścianach, podłoga, rozprowadzona instalacja

> elektryczna).

> I pytanie związane z tym, co ma się dziać po 1.07. Czy taki samochód (którego masa zwiększy się o

> 500kg, a praktycznie nic nie będzie woził), może zmieścić się w 3500kg DMC ?

Zadzwoń sobie w to miejsce: autokontener , ostatnio sprzedałem podwozie i robił dla mojego klienta (Mapei Polska) adaptację na samochód do prezentacji, jedyne co może być przerażające to cena. W każdym razie nie ma w Polsce drugiej firmy, która robi takie rzeczy.

Napisano

> I pytanie związane z tym, co ma się dziać po 1.07. Czy taki samochód (którego masa zwiększy się o

> 500kg, a praktycznie nic nie będzie woził), może zmieścić się w 3500kg DMC ?

hmm.gif dmc to waga z teoretycznym ładunkiem, nie ma znaczenia czy pojazd go wozi czy nie. Ważne czy da radę. Jak zabudujesz mammobus na ciężarówce to nadal udźwignie tyle ile ta ciężarówka.

Napisano

> dmc to waga z teoretycznym ładunkiem, nie ma znaczenia czy pojazd go wozi czy nie. Ważne czy da

> radę. Jak zabudujesz mammobus na ciężarówce to nadal udźwignie tyle ile ta ciężarówka.

ale mozna ja zanizyc dla auta ktore ma wozuc tylko 300kg np.

Napisano

> ale mozna ja zanizyc dla auta ktore ma wozuc tylko 300kg np.

hmm.gif myślałem, że DMC to parametr technologiczny określany na podstawie wytrzymałości zawieszenia i płyty podłogi pojazdu a nie decyzją administracyjną ok.gif

Napisano

> myślałem, że DMC to parametr technologiczny określany na podstawie wytrzymałości zawieszenia i

> płyty podłogi pojazdu a nie decyzją administracyjną

mozna zmienic ten parametr, w dol, to w zasadzie bez zmian konstrukcyjnych, jesli w gore to zaczynaja sie schody.

• 2 tygodnie później...
Napisano

a mze meblowoz, u mnie po miescie smiga dostawczak (starszy fiat dukato) oczywiscie kabina seryjna a zabudowe ma ciekawa bo podloge gdzies na wysokosci 30-40cmnad ziemia icalkowicie plaska tylko z wneka na kola tylne, jak znajde jakas pogladowa fotke to wkleje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.