Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z obrotomerzem

Featured Replies

Napisano

Mam problem z obrotomierzem w mojej astrze g (x16szr), wczoraj po odpaleniu obrotomierz zaczął działać tak jak by skokowo, przejechałem kawałek i zgasiłem auto, jednak wskazówka obrotomierza nie spadła do zera tylko zatrzymała się tak jak by wskazywała ok 300 obr. Niestety tak już zostało i podczas jazdy obrotomierz działa płynnie jednak zawyża wskazania o te 300 obr.

Co się mogło zepsuć? i jak to naprawić?

czy wystarczy zdjąć wskazówkę i przestawić jak tak aby wskazywała zero ?

Napisano

> Mam problem z obrotomierzem w mojej astrze g (x16szr), wczoraj po odpaleniu obrotomierz zaczął

> działać tak jak by skokowo,

hmm nie przerabiałem tematu ale zacząłbym od wyjęcia zegarów co zajmie kilka minut, szybkę zegarów zdejmuje się równie prosto (na zatrzaski- ale uwaga są bardzo kruche i łatwo je odłamać) i poruszałbym wskazówką obrotomierza czy pracuje lekko i bez oporów,

ZTCW to wskazówki prędkościomierza i obrotomierza są na silnikach krokowych, może coś go blokuje? w ostateczności można zdjąć wskazówkę i ją przestawić o żądaną wartość - przestawiła się uprzednio i po ponownym załączeniu zegar widzi inną pozycję jako wartość zerową, stąd taki "offset",

brat

Napisano
  • Autor

Wystarczyło odłączyć akumulator i wszystko wróciło do normy, widocznie obrotomierz zawiesił się.

Napisano

Zechciałbyś zerknąć na wątek: "Czy to objaw łożyska Astra G" i podzielić się wrażeniami nt. obroty/prędkość/głośność? niewiem.gif Mamy takie same maszyny.

Dzięki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.