Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

auris 2,2 d-cat - czy warto się zainteresować?

Featured Replies

Napisano

Takie ogłoszenie znalazłem:

auris

Zastanawiam się jakie mogą wyniknąć problemy po zakupie.

Napisano

Przede wszystkim zobacz czy jest książka serwisowa, bo autko jest z niemiec, więc ten przebieg wydaje mi się podejrzanie niski. Po przebiegu 200tys. km to mogą się zacząć problemy. Diesel jest oszczędniejszy na trasie i minimalnie w mieście, ale koszty obsługi i ewentualnych części są wyższe. Wtryski, turbo i koło dwumasowe kosztują nie mało, a silnik ma jeszcze podciągnięte 30KM mocy więc i tak już jest trochę nadwyrężony. Zalecam Ci chłodną kalkulację i sprawdzenie na serwisie.

Napisano

> Takie ogłoszenie znalazłem:

> auris

> Zastanawiam się jakie mogą wyniknąć problemy po zakupie.

z całą sympatią do dealera, ale dziury w dywanikach po 60kkm, to chyba się nie powinny pojawić...

poza tym, ten silnik nie należy do bardzo udanych konstrukcji, więc raczej bym odpuścił...

Napisano

> z całą sympatią do dealera, ale dziury w dywanikach po 60kkm, to chyba się nie powinny pojawić...

Faktycznie , wcześniej tego nie zauważyłem.

Brawo kolego za bystre oko claps.gif.

Teraz widzę , że pedał sprzęgła (szczególnie lewa krawędź i lewy dolny róg) jak na 60 tkm jest zbyt mocno ściuchrany.

Napisano

> z całą sympatią do dealera, ale dziury w dywanikach po 60kkm, to chyba się nie powinny pojawić...

mi w corolli przetarły się po 40 tys km, więc oceny stanu auta po wyglądzie dywaników to jak wróżenie z fusów ok.gif

Napisano

> mi w corolli przetarły się po 40 tys km, więc oceny stanu auta po wyglądzie dywaników to jak

> wróżenie z fusów

fabryczne, tekstylne? dobre jakościowo?

mi się przetarły po 110kkm i myślałem, że to wyjątkowo szybko...

jeśli to norma to... ok wink.gif

Napisano

> fabryczne, tekstylne? dobre jakościowo?

> mi się przetarły po 110kkm i myślałem, że to wyjątkowo szybko...

> jeśli to norma to... ok

Chyba jednak nie norma..........., w Civicu Żony oryginalne dywaniki tekstylne nadal wyglądają jak nowe zlosnik.gif

A nalotu ma już 106 tys. 275123014-zielony.gif

Napisano

> fabryczne, tekstylne? dobre jakościowo?

> mi się przetarły po 110kkm i myślałem, że to wyjątkowo szybko...

> jeśli to norma to... ok

fabryczne, tekstylne.

Napisano

gdzies był walony bo nie ma w opisie bezwypadkowy-od tego bym zaczął clown.gif

Napisano

> poza tym, ten silnik nie należy do bardzo udanych konstrukcji, więc raczej bym odpuścił...

Uwierz mi, ze mozna smile.gif

Przyszła szwagierka ma przejechane w autku 60k km, a wykonczyla juz dwa komplety dywaników hehe.gif, bo ma tendencje do jezdzenia w szpilkach zlosnik.gif

Mnie tylko zastanawia, czy ta różnica w połeżeniu pedału hamulca i sprzegla to normalne? hmm.gif

Bo jezdzilem juz nastoma roznymi autami i sie z tym nie spotkalem z tego co pamietam.

A jesli chodzi o wytarte gumki na pedalach, to przez 40k km , co jezdze swoim autem, tez sie przytarły z jednej strony.

Powod jest prosty - czesto zdarza sie ze noga z gazu na hamulec przechodzi bez odrywania piety. I tym sposobem wykanczam powoli nakladke wink.gif

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.