Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Focus mk1 - sprawdzenie historii

Featured Replies

Napisano

Witam Kolegów

Mam możliwość kupna Focusa 1,6 z 2004r. i chciałbym sprawdzić jedo historię, bo auto jest po-firmowe. Teraz sprzedaje je drugi właściciel, który jest osobą prywatną, użytkował go jakieś półtora roku.

Samochód jest - na ile jestem go w stanie naocznie ocenić - w dobrej kondycji, przebieg 170kkm, silnik mocno zakurzony, ale suchy jak pieprz, dobrze przyspiesza, nie ściąga przy hamowaniu, blachy w niezłym stanie, środek też OK. Ale chcę o nim wiedzieć więcej, plus wizyta w warsztacie.

Znam numery VIN, Znam miejsce, gdzie był kupiony i ASO, gdzie był serwisowany (pieczątki odnotowujące przeglądy i przebieg). Zadzwoniłem do tego ASO i całkiem miła pani powiedziałami, że takich informacji, jakie mnie interesują może udzielić jedynie właścicielowi auta, i to osobiście. Notabene, ASO we Wrocławiu, a właściciel (i ja też) w Kielcach.

Czy jest jakiś sposób, aby uzyskać jakieś informacje na temat historii serwisowania i ewentualnych usterek w tym aucie? Może ktoż z Kolegów "Fordziarzy" ma możliwość sprawdzenia w jakichś centralnych rejestrach? Np. ktoś, kto pracuje w ASO Forda?

Z góry dziękuję za każdą informację i pozdrawiam.

Napisano

Próbuj się skontaktować z kimś innym. Różnie ludzie kminią na ten temat. Jak ktoś jest miły takie informacje sprzedaje, jak burak to nie ma takiej możliwości. cool.gif

Napisano
  • Autor

> Próbuj się skontaktować z kimś innym. Różnie ludzie kminią na ten temat. Jak ktoś jest miły takie

> informacje sprzedaje, jak burak to nie ma takiej możliwości.

Spróbowałem. Zadzwoniłem tam jeszcze raz, odebrała inna dziewczyna, ale tak samo nieugięta. Twarda sztuka oslabiony.gif Boją się cokolwiek powiedzieć przez telefon, czy co... Przecież nie chcę od nich żadnych danych personalnych właściciela, tylko prostą informację: miał poważne naprawy, czy nie. Był bity, czy spokojne życie miał hehe.gif

Pieczątki w książce ma z 5 kolejnych lat, do 2009, więc naprawdę dużo bym się dowiedział. Ale pary z gęby nikt nie chce puścić. klnie.gif

Napisano
  • Autor

Przekręciłem jeszcze do ASO w Kielcach; tam też próbowałem coś wskórać, ale facio powiedział to samo co ty. Ford niestety nie ma żadnego centralnego rejestru i nie da rady sprawdzić przeszłości auta inaczej, jak tylko w ASO, gdzie był robiony. I tylko przez właściciela. I tylko osobiście. I tyle w temacie. angryfire.gifangryfire.gifangryfire.gif

A może gość ściemnia i da się inaczej?

Napisano

Nie rozumiem w czym jest problem. Skoro może właściciel to poproś właściciela żeby to przy tobie zrobił. Jeśli odmówi to cóż.... według starej zasady: jeśli są wątpliwości to nie ma wątpliwości smile.gif

Napisano
  • Autor

> Nie rozumiem w czym jest problem. Skoro może właściciel to poproś właściciela żeby to przy tobie

> zrobił. Jeśli odmówi to cóż.... według starej zasady: jeśli są wątpliwości to nie ma

> wątpliwości

Tak, jak napisałem wyżej: może właściciel, ale tylko osobiście. Właścieciel i ja w Kielcach, a ASO, w którym samochód był serwisowany we Wrocławiu. To znaczy, że musiałbym TAM z gościem POJECHAĆ. Wyobrażasz sobie, że jedziecie 350 kilometrów tylko po to, żeby zadać jedno, czy dwa pytania? Powrót to tyle samo, a 700-kilometrowa wycieczka to raczej kosztowna sprawa, jakieś 250PLN-ów na samo paliwo. Dlatego pytam, czy jest jakiś sposób na ominięcie tej procedury i zaoszczędzenie kasy.

Pozdr.

Napisano

> Tak, jak napisałem wyżej: może właściciel, ale tylko osobiście. Właścieciel i ja w Kielcach, a ASO,

> w którym samochód był serwisowany we Wrocławiu. To znaczy, że musiałbym TAM z gościem

> POJECHAĆ. Wyobrażasz sobie, że jedziecie 350 kilometrów tylko po to, żeby zadać jedno, czy dwa

> pytania? Powrót to tyle samo, a 700-kilometrowa wycieczka to raczej kosztowna sprawa, jakieś

> 250PLN-ów na samo paliwo. Dlatego pytam, czy jest jakiś sposób na ominięcie tej procedury i

> zaoszczędzenie kasy.

> Pozdr.

A, trzeba pojechać. Myślałem, że właścicielowi telefonicznie udostępnią smile.gif

Napisano

> Myślałem

Ty już lepiej nie myśl cool.gif

Napisano

podaj vin i serwis ( Germaz ?? ) na priv jutro postaram sie sprawdzić to auto

Napisano
  • Autor

> A, trzeba pojechać. Myślałem, że właścicielowi telefonicznie udostępnią

No niestety.

Napisano
  • Autor

> podaj vin i serwis ( Germaz ?? ) na priv jutro postaram sie sprawdzić to auto

Czołem

VIN przesłałem Ci na priva w piątek, na wszelki wypadek prześlę jeszcze raz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.