Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mechanizm wycieraczek

Featured Replies

Napisano

Witam!

Podczas ubiegłorocznego rozruszania i smarowania mechanizmu wycieraczek udało mi się skutecznie uszkodzić jego część. Plastikowe końcówki korbowodów nr 3 i 4 (po jednej na każdym) odłamały się od pozostałej części korbowodu. Potrzeba chwili wymusiła rozwiązanie prowizoryczne (wkręt w kształcie ? "znaku zapytania" wkręcony w plastik w miejscu ułamanej końcówki korbowodu, założony i ściśnięty na tej kulce od dźwigni). Nie zdało to egzaminu bo robią się luzy, słychać pukanie, wycieraczki potrafią podczas szybkiej pracy wychodzić poza szybę.

Może ktoś z waz ma wspomniane korbowody SWF 3 i 4 i chciałby się ich pozbyć?

A może macie jakiś patent na naprawę, adaptacje z czegoś innego....

Jako, że będę rozbierał silniczek wycieraczek bo przy pracy na czasówkach zatrzymuje się w różnych pozycjach, to chciałbym zrobić coś z tymi korbowodami. Na szrocie chcieli mi sprzedać cały mechanizm z silniczkiem za 170 PLN, trochę drogo więc będę walczył z tym co mam.

285013322-wycieraczki.jpg

post-113673-14352512851444_thumb.jpg

Napisano

> Witam!

> Podczas ubiegłorocznego rozruszania i smarowania mechanizmu wycieraczek udało mi się skutecznie

> uszkodzić jego część. Plastikowe końcówki korbowodów nr 3 i 4 (po jednej na każdym)

> to chciałbym zrobić coś z tymi korbowodami. Na szrocie chcieli mi sprzedać cały

> mechanizm z silniczkiem za 170 PLN, trochę drogo więc będę walczył z tym co mam.

czegoś nie rozumiem, o ile na rysunku z załącznika masz zaznaczone dobre numery OE 1274276 i 1274277 to ich ceny w ASO to 23zł/szt, chyba nie ma sensu kombinować?

brat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.