Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Filtr stozkowy do Z16SE LPG

Featured Replies

Napisano

Tak sobie myślę czy warto zakładać stożek do tego silnika - jak to wpłynie na pracę, kulturę pracy, dźwięk i czy nie będzie się "gryzło" z LPG ( BRC SQ 24)

Oczywiscie o wzroście mocy i momentu nie wspomnę zlosnik2.gif

Napisano

stożek ma sens tak naprawde przy pełnej modyfikacji dolotu, tzn do stożka powinien być zrobiony bezpośredni nawiew zimnego powietrza, sam stożek powinien być w obudowie a na pewno powinien być odseparowany od ciepła silnika, im zimniejsze powietrze tym lepiej. Generalnie sam stożek czasami może nawet popsuć charakterystykę silnika, na pewno poprawia się dzwięk i wtedy jest subiektywne wrażenie że jest "szybciej". Osobiście to może pokusiłbym sie o wkładkę filtra sportowego zamiast zwykłego. Ale uważam że szkoda kasy bo i nie będzie żadnego polepszenia osiągów.

Odnosząc się do gazu to w zależności od rodzaju instalacji - jeśli z mikserem w dolocie - stożek nie może być stosowany - ewentualnie tylko blos i wtedy stożek a jeśli wtryski to czytaj początek - po co?

osobiście odradzam zakup samego stożka - lepiej zachować te pieniądze na coś innego. Wiem z doświadczenia ponieważ zmodyfikowałem swoj x16xel w astrze f do ponad 140KM i przerabiałem dolot, wydech, sprawdziłem różnice na filtrze seryjnym i na stożku, wyminiłem wałki rozrządu

pozdrawiam

Tomek

Napisano

Daj sobie spokój , lepiej częściej wymień oryginalny filtr , poza głośniejszą pracą podczas dodawania gazu nic nie odczujesz , ale jeśli się upierasz to zapewnij nawiew zimnego powietrza na stoga , bo jak zacznie silnik wciągać gorące powietrze z komory silnika to efekt będzie odwrotny od zamierzonego i uważaj na tanie filtry bo silnik zacznie wciągać syf a ty będziesz miał z nim kłopoty

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.