Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie pali za pierwszym ....

Featured Replies

Napisano

Laik posiadający Marea Weekend 1.8 97' + Zavoli

Witam wszystkich posiadaczy fiatów, jestem tutaj czesto ale głównie jako obserwator dyskusji ale od czasu do czasu chciałbym Waszej porady - właśnie teraz sytuacja tego wymaga -czy może ktos troche mnie naprowadzić jaka jest przyczyna:

po przekręceniu kluczyka nie chce zapalić (nie kręci wcale, pompa paliwowa podaje paliwko raczej bo dzwięk jest jak zawsze), kilka prób i łapie, nieraz ponad 10, czasami (rzadko) za 1-szym razem - z tego co pamiętam to w maluchu ojca na coś talkiego tzn. chyba były podobne objawy mechanik kiedyś powiedział "bendyks" ale nie wiem czy ma to coś wspólnego z moją Mareą.

Udaje się z tym pod koniec tygodnia do znajomego mechanika ale może Wasza pomoc naprowadzi go na właściwy trop jeśli nie wiedział by od razu.

Z góry dziękuję za odpowiedź, RAFAŁ.

Napisano

a czy akuku masz dobry??

Napisano
  • Autor

> a czy akuku masz dobry??

Akumulator kupiony we wrześniu nowiutki, naładowany jest, jak pisałem czasami za 1-szym razem zaskoczy i kręci aż miło ale ostatnio coraz rzadziej od 1-go razu....

A moze klemy do wyczyszczenia ... kurde w sumie taka podstawa a wcześniej nie pomyślałem - może zasniedziałe i to przyczyna ?

RAFAŁ.

Napisano

koneweczka się nie świeci po przekręceniu kluczyka? zlosnik.gif

Napisano

> chyba były podobne objawy mechanik kiedyś powiedział "bendyks"

Witaj.

Jeśli to bendyks to sprawa rozrusznika. Czasami łapie czasami nie. Zależy od zużycia zębów na bendyksie i wieńcu koła zamachowego. Jak się dobrze ustawią to zaskoczy. Będzie coraz gorzej, aż wcale nie załapie. Miałem tak w Favoritce. Najlepiej wymienić bendyks i wieniec. Sama wymiana bendyksa to poprawa na jakiś czas. Najlepiej, aby to ktoś oglądnął bo być może to coś innego. Jednak z tego co opisujesz to tak by to wyglądało. Powodzenia.

Napisano
  • Autor

Duże podziękowania PAMAJ - konkretna odpowiedź, która pewnie pomoże w przyszłej diagnozie, ciekawe co to będzie a jeszcze bardziej ciekawe ile kaski na to trzeba będzie wywalić....

RAFAŁ.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.