Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hamulce?

Featured Replies

Napisano

Witam mam takie pytanko ,przegnił mi przewód hamulcowy (prawy przód) i płyn wyleciał ,czy hamulce z ABS-em odpowietrza sie tak samo jak zwykłe? czy inaczej, a i czy trzeba odpowietrzać pompe ABS?. A najlepiej gdyby ktoś podpowiedział jak to zrobić krok po kroku smile.gifblagam.gif

Napisano

> Witam mam takie pytanko ,przegnił mi przewód hamulcowy (prawy przód) i płyn wyleciał ,czy hamulce z

> ABS-em odpowietrza sie tak samo jak zwykłe?

Tak.

> czy inaczej, a i czy trzeba odpowietrzać pompe

> ABS?.

Nie.

> A najlepiej gdyby ktoś podpowiedział jak to zrobić krok po kroku

Nalewasz płynu, ktoś pompuje a Ty odpowietrzasz pod samochodem.

Pozdrawiam BAS

Napisano

ABS nie ma wplywu na technike odpowietrzania ukladu.

W momencie gdy ABS "nie dziala" zawory sa otwarte, wiec nie rozni sie niczym od ukladu bez ABS.

1. zalewamy zbiorniczek i "pompujemy" pedalem hamulca, az ustalimy, ze poziom plynu nie opada, pilnujemy zaby w zbiorniczku zawsze utrzymywal sie poziom Min Max

2. odpowietrzanie zaczynamy od najbardziej oddalonego kola od pomy, czyli tyl

3. lekko popuszczamy "dobra" nasadka lub oczkowym odpowietrznik, po czym zakrecmy

4. zakladamy na odpowietrznik wezyk, ktorego drugi koniec wkladamu do naczynia

5. jedna osoba kilkakrotnie pompuje pedalem i trzyma wcisniety pedal, druga luzuje odpowietrznik i zakreca go gdy pedal opadnie

6. czynnosc powtarzamy tak dlugo, az w wezyku pojawi sie jednolity plyn bez powietrza

I tak dla kazdego kola

Napisano
  • Autor

wielkie dzięki panowie piwo.gif biore się do roboty , bo w warsztacie( szaleniec) za jeden przewód z wymianą powiedział mi 170zł screwy.gifmlot.gif

Napisano

> w warsztacie( szaleniec) za jeden przewód z

> wymianą powiedział mi 170zł

W którym warsztacie tak się cenią?

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> W którym warsztacie tak się cenią?

> Pozdrawiam BAS

na kilińskiego przy stacji Neste maja tam też wulkanizacje ,a przewód powiedział 30.GIF przy zmianie kapci

Napisano

> wielkie dzięki panowie biore się do roboty , bo w warsztacie( szaleniec) za jeden przewód z

> wymianą powiedział mi 170zł

Znajmi w ASO zaplacili 80 z przewodem

Napisano

> na kilińskiego przy stacji Neste maja tam też wulkanizacje ,a przewód powiedział przy zmianie

> kapci

Już myślałem, że w AutomobileTorino na Strykowskiej.

Wcześniej robili w dobrych cenach, mam 2 Fiaty.

Ostatnio zadzwoniłem ile chcą za zbieżność w moim Stilo, trzy razy się dopytywałem ile, jak powiedzieli, że 150zł nie do negocjacji.

Maredi za to samo 80zł, ostatecznie zrobiłem w dawnym Carmanie/Pneus-Expercie na Zgierskiej róg Bema za 70zł(nie chodziło o 10zł, ale mam do nich ~1,5-2km) na bardzo nowoczesnym sprzęcie, zrobili perfekcyjnie.

Niestety AutomobileTorino nałapało firm i mają klientów detalicznych w głębokim poważaniu. A szkoda bo byłem zadowolony z ich usług i robiłem im darmowy inbound marketing na AK a teraz ich odradzam bo z cenami oszaleli.

Pozdrawiam BAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.