Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dźwigienki zaworów JTD.

Featured Replies

Napisano

Niestety miałem przypadek wciągnięcia paska klinowego pod pasek rozrządu. Oczywiście po uprzednim zerwaniu tego pierwszego.

Teraz mam problem z kupieniem dźwigienek zaworów. Mianowicie są dźwigienki do numeru silnika 4654871 i od numeru 4654872. Mój silnik zaczyna się od 35, więc jest w granicy "do numeru". Oczywiście gdzie nie zadzwonię i pytam, tam mają od numeru 4654872. Tak samo jest z popychaczami. Stare popychacze są dobre i nie chciałbym ich zmieniać, bo to co najmniej podwoi koszty. Teraz pytanie do tych co orientują się w tym temacie - czy zmiana numeracji dźwigienek, to tylko kwestia biurokratyczna, czy jednak te rozwiązania się między sobą różnią. Czyli czy muszę kupić komplet, czy mogę kupić tylko dźwigienki. Popychacze z zewnątrz wyglądają na takie same. Wymiary, wygląd nic je nie różni. Dźwigienki natomiast różnią się tylko rodzajem blokady. Blaszka lub drucik sprężynujący.

Przykład: http://tinyurl.com/6bde489

Napisano

> Niestety miałem przypadek wciągnięcia paska klinowego pod pasek rozrządu. Oczywiście po uprzednim

> zerwaniu tego pierwszego.

> Teraz mam problem z kupieniem dźwigienek zaworów. Mianowicie są dźwigienki do numeru silnika

> 4654871 i od numeru 4654872. Mój silnik zaczyna się od 35, więc jest w granicy "do numeru".

> Oczywiście gdzie nie zadzwonię i pytam, tam mają od numeru 4654872. Tak samo jest z

> popychaczami. Stare popychacze są dobre i nie chciałbym ich zmieniać, bo to co najmniej podwoi

> koszty. Teraz pytanie do tych co orientują się w tym temacie - czy zmiana numeracji

> dźwigienek, to tylko kwestia biurokratyczna, czy jednak te rozwiązania się między sobą różnią.

> Czyli czy muszę kupić komplet, czy mogę kupić tylko dźwigienki. Popychacze z zewnątrz

> wyglądają na takie same. Wymiary, wygląd nic je nie różni. Dźwigienki natomiast różnią się

> tylko rodzajem blokady. Blaszka lub drucik sprężynujący.

> Przykład: http://tinyurl.com/6bde489

Kupuj te, które masz dostępne. te dźwigienki można stosować zamiennie ze sobą bez problemu.

Napisano
  • Autor

> Kupuj te, które masz dostępne. te dźwigienki można stosować zamiennie ze sobą bez problemu.

To już za późno frown.gif

Zdążyłem zamówić nowe popychacze.

W Polinarze (Kraków) mechanicy i sprzedający powiedzieli mi, że rozmiary są te same ale główki popychaczy są inne i dźwigienki nie będą pasować. Czyli, że muszę kupić komplet popychacz+dźwigienka tak jak jest podane w ePER. Potem potwierdził mi to sprzedawca w innym sklepie. Jeżeli faktycznie są zamienne, to jestem -540 zł. frown.gif

Napisano

> To już za późno

> Zdążyłem zamówić nowe popychacze.

> W Polinarze (Kraków) mechanicy i sprzedający powiedzieli mi, że rozmiary są te same ale główki

> popychaczy są inne i dźwigienki nie będą pasować. Czyli, że muszę kupić komplet

> popychacz+dźwigienka tak jak jest podane w ePER. Potem potwierdził mi to sprzedawca w innym

> sklepie. Jeżeli faktycznie są zamienne, to jestem -540 zł.

Taaa. screwy.gif

Napisano
  • Autor

> Taaa.

I jak tu wierzyć w fachowość ASO frown.gif

W sumie im to wisi, bo zamówią i klient zapłaci...

Dziękuję Ci za pomoc !!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.