Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki silnik do 159

Featured Replies

Napisano

2,4jtd 200KM czy 2,0jtd 170KM

poproszę o plusy, minusy i bolączki tych silników.

przewidywane zawirusowanie.

czy może jest jeszcze jakiś inny ciekawy diesel w tych autach montowany?

Napisano

> 2,4jtd 200KM czy 2,0jtd 170KM

> poproszę o plusy, minusy i bolączki tych silników.

> przewidywane zawirusowanie.

> czy może jest jeszcze jakiś inny ciekawy diesel w tych autach montowany?

2.4 210 only

Napisano

> 2.4 210 only

Samym programem, na seryjnym osprzęcie ile można z niego wycisnąć?? No jeszcze może po wycięciu DPFa zlosnik.gif

Kloc 159 ładnie odpycha się po takich zabiegach? Zejdzie do +/- 7.5 s do setki??

Napisano

> Samym programem, na seryjnym osprzęcie ile można z niego wycisnąć?? No jeszcze może po wycięciu

> DPFa

> Kloc 159 ładnie odpycha się po takich zabiegach? Zejdzie do +/- 7.5 s do setki??

A ja ostatnio zobaczyłem popękaną głowicę w takim. beksa.gif

Napisano

> Samym programem, na seryjnym osprzęcie ile można z niego wycisnąć?? No jeszcze może po wycięciu

> DPFa

> Kloc 159 ładnie odpycha się po takich zabiegach? Zejdzie do +/- 7.5 s do setki??

Zalezy od sztuki, tu jeszcze totalnie seryjna z działającym dpfem

159 210

Napisano

> A ja ostatnio zobaczyłem popękaną głowicę w takim.

Seria czy modowana? U nas takiego auta w pewnym stanie kupic praktycznie się nie da, 99% wszystkiego w ogłoszeniach to padła straszliwe...

Napisano

> Seria czy modowana? U nas takiego auta w pewnym stanie kupic praktycznie się nie da, 99%

> wszystkiego w ogłoszeniach to padła straszliwe...

Modowana, w znanej firmie w Wawie.

Napisano

> Modowana, w znanej firmie w Wawie.

Ta sama która robiona była na zdechłym kolektorze ssącym (klapy) czy to juz kolejny przypadek?

Napisano

> Ta sama która robiona była na zdechłym kolektorze ssącym (klapy) czy to juz kolejny przypadek?

Nie wiem o tamtej z klapami.

W tej konkretnej poprawiałem brak mocy po modzie, a wysrała się chłopakowi jak pojechał do ITALY i teraz rozkminia co tu zrobić z tym problemem. Pewnie będzie laweta, bo po podliczeniu kosztów powinno i tak wyjść taniej u nas w PL.

PS. Ta to 200 PS z 2007r., nie pamiętam ile po programie.

Napisano

> Nie wiem o tamtej z klapami.

> W tej konkretnej poprawiałem brak mocy po modzie, a wysrała się chłopakowi jak pojechał do ITALY i

> teraz rozkminia co tu zrobić z tym problemem. Pewnie będzie laweta, bo po podliczeniu kosztów

> powinno i tak wyjść taniej u nas w PL.

> PS. Ta to 200 PS z 2007r., nie pamiętam ile po programie.

Powodem braku mocy byl kolektor (syf itd)?

200tka vs 210 jest po pierwsze bardziej awaryjne, po drugie ma znacząco gorszy osprzęt (wtryski, turbo itd)

Pozdro

Napisano
  • Autor

> 2.4 210 only

w jakim okresie występowały, jakieś znaki szczególne pozwalające odróżnić tą wersję od 200KM?

Napisano

> Skąd wiedziałeś

Pomijając ten dokładnie przypadek zasłyszany gdzieś to niestety główny powód niedomagania tych motorów; egr powoduje syf, klapy padają itd itd... Jedyny sposób to raz na zawsze wszystko w.w wywalic...

Pozdro

Napisano

> w jakim okresie występowały, jakieś znaki szczególne pozwalające odróżnić tą wersję od 200KM?

Wg dowodu czy innych papierów - ma byc 210/209ps.

Wizualnie niczym się to nie różni, numery wtrysków są inne, większosc 210tek miała inny kolektor oraz co najważniejsze turbo garrett-a. Model ten jednak cięzko znalezc, w wersji q4 to praktycznie jednorożec...

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Wg dowodu czy innych papierów - ma byc 210/209ps.

> Wizualnie niczym się to nie różni, numery wtrysków są inne, większosc 210tek miała inny kolektor

> oraz co najważniejsze turbo garrett-a. Model ten jednak cięzko znalezc, w wersji q4 to

> praktycznie jednorożec...

A ja już powoli dojrzałem do jedynej słusznej decyzji - wizyta u Ciebie z Q4. Wczoraj, w dłużej trasie, musiałem co rusz zjeżdżać wszelakim TDI/TDci i co tam jeszcze za oznaczenia mają.

Q4 SW z 2.4 jest w serii... za słaba frown.gif

Napisano

> Wg dowodu czy innych papierów - ma byc 210/209ps.

> Wizualnie niczym się to nie różni, numery wtrysków są inne, większosc 210tek miała inny kolektor

> oraz co najważniejsze turbo garrett-a. Model ten jednak cięzko znalezc, w wersji q4 to

> praktycznie jednorożec...

A ja mam i to w wersji Ti , rzeczywiście to 210 trochę słabawe

Napisano

> A ja mam i to w wersji Ti , rzeczywiście to 210 trochę słabawe

Ti, q4, czarne 210? smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.