Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SC900 nie wchodzi na obroty po "kontakcie" z dziurą w jezdni

Featured Replies

Napisano

Witam

Po tym jak wpadłem wczoraj w dziurę w jezdni (lewym kołem) moje SC przestało wchodzić na obroty.

Na luzie bez gazu silnik chodzi tak jak by paliwo dostawał co około 1,5s, potrafi też sam po pewnym czasie wejść na wysokie obroty, tak jak by pedał był wciśnięty do dechy. Wtedy po nawet lekkim naciśnięciu gazu sytuacja wraca do postaci pracy "impulsowej"

Naciskając pedał gazu impulsowo da się wkręcić silnik na wysokie obroty, wtedy trzymając gaz auto nie krztusi się.

Po włączeniu biegu sej jedzie do pewnych obrotów normalnie, później zaczyna kasłać, tak że można się na piątce rozpędzić do około 60km/h. Również jw przy odrobinie szczęścia i pracy impulsowej gazem można dojść do normalnej prędkości.

Gdy postoi dłużej zgaszone problem znika na kilka minut

Miałem nowy filtr paliwa więc go wymieniłem (a nóż jakiś paproch się oderwał w czasie wstrząsu i przyblokował) ale nic to nie pomogło, sprawdziłem przy okazji pompkę paliwa, wygląda na sprawną, "buczy" i pompuje paliwo.

Pod spodem nie widać świeżych przytarć i tym podobnych rzeczy, nic również nie cieknie.

Profilaktycznie odłączyłem też akumulator na kilka godzin ale nic to nie dało

Bardzo proszę o jakieś sugestie blagam.gif

Napisano

A nie zalałeś go ON-em ? Miałem takie same objawy jak opisujesz w pandzie zalanej ropą.

Napisano
  • Autor

> A nie zalałeś go ON-em ? Miałem takie same objawy jak opisujesz w pandzie zalanej ropą.

nie... auto tankowałem jakiś tydzień wcześniej do pełna, nic się nie działo, sytuacja z opisu powyżej zaczęła się gdy było około 1/4baku i zaraz po tym jak wpakowałem się w dziurę

Napisano

Może masz do wymiany podszki silnika.

A tak pozatym popatrz czy wszystkie czujniczki i kabelki są podłączone może któryś nie styka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.