Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zaciski i jarzma od astra III do astry II? Zpasi?

Featured Replies

Napisano

Witam!

Jeśli chodzi o zaciski tylne Lucasa, to raczej nie. Kiedyś zmieniałem i gość dał mi jeden dobry, a drugi jak później twierdził od Astry H. I ten nie pasował. Tzn. rozstaw śrub był ten sam, ale tarcza musiałaby być bardziej wysunięta na zewnątrz auta. Ale 100% pewności nie mam, że był to zacisk od AH, bo może gość się znów pomylił.

pozdr

Napisano
  • Autor

Tak tak, chodzi właśnie o zaciski lucasa z astry III. Chciałem u swojej staruszki wymienić te nieszczęsne boshowskie. Na szrocie nie mieli lucasa z II to powiedzieli ze z astry III wydaje im się że podejdą. Ale chyba nie będę się w to bawił, rozkręcał auto a potem okaże się że dupa z tego. Więc im oddam i poszukam na allegrosie bez kombinacji. Tak dla ciekawych to na szrocie kupilem te zaciski z jarzmami za 175 zl sztuka.

Z drugiej strony gościu powiedział w sklepie ze katalogowo tarcze wchodzą te same.

Napisano

Ja do swojego kombi G (bosch) założyłem zaciski od kombi H (Lukas). Rozstaw śrub pasuje idealnie. Musowo jest dołożyć tulejki dystansowe, które ustalą odległość od tarczy. Inny jest zaczep linki hamulca ręcznego ale i to nie jest problemem ponieważ można go przerobić i dostosować do kulki. Trzeba również pamiętać przy następnej wymianie klocków, że muszą być do Astry III

Napisano
  • Autor

Juz oddalem te zaciski wolalem sie w to nie bawic. Moje umiejetnosci i wiedza w tym temacie jest ograniczona. W zyciu bym nie wpadl na tuleje hehe. Zamowilem od Merivy w sumie tez nie bedac 100% pewny czy bedzie pasowalo ale zobaczymy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.