Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hamulce...

Featured Replies

Napisano

Właśnie zmieniłem sobie klocki na nowe. Remsa w Norauto 84 zł ... ale mam pytanie czy te klocki muszą się jakoś ułożyć dotrzeć czy cóś ?? Bo hamulce mam miękkie frown.gif a jak pamiętam po zakupie to łapały przy dotknieciu pedału a teraz to musze wcisnąć i to dosyć głęboko frown.gif nie podoba mi się to. Poprawi się czy Remsa już tak ma ??

Napisano

sprawdź płyn i przewody. Może sie cuś zapowietrzyło. Miałem tak,że różnie pedał wchodził. Okazało się potem, że gdzieś sie powietrze dostało i zamiast płynu miałem wodę mineralną z bąbelkami hehe.gif

Napisano

Po zalozeniu nowych klockow, hamulce przez kilka pierwszych hamowan maja bardzo mala skutecznosc. Pelna skutecznosc hamulce uzyskuja po przejechaniu paruset kilometrow. Wynika to z tego, ze nowe klocki musza dopasowac sie do tarcz.

Napisano
  • Autor

> sprawdź płyn i przewody. Może sie cuś zapowietrzyło. Miałem tak,że różnie pedał wchodził. Okazało się potem, że gdzieś sie

> powietrze dostało i zamiast płynu miałem wodę mineralną z

> bąbelkami

W sumie fakt może jeszcze płyn wymienię hmm.gif chociaż zapowietrzone to raczej nie są bo pedał nie rośnie przy pompowaniu tylko wchodzi głęboko i nie mogę zblokować kół nawet przy takich warunkach na zewnątrz :hmmm: nie podoba mi się to ...

Napisano
  • Autor

> Po zalozeniu nowych klockow, hamulce przez kilka pierwszych hamowan

> maja bardzo mala skutecznosc. Pelna skutecznosc hamulce uzyskuja

> po przejechaniu paruset kilometrow. Wynika to z tego, ze nowe

> klocki musza dopasowac sie do tarcz.

No to mnie pocieszyłeś 20.GIF bo oczywiście od tych z norauto to nie idzie sie niczego dowiedzieć a robiłem u nich tylko dlatego że snieg i stwierdziłęm że wymiany klcków to chyba nie da się s.......ć smile.gif

Napisano

> No to mnie pocieszyłeś bo oczywiście od tych z norauto to nie idzie

> sie niczego dowiedzieć a robiłem u nich tylko dlatego że snieg i

> stwierdziłęm że wymiany klcków to chyba nie da się s.......ć

Kazdy szanujacy sie mechanik powinien zawsze poinformowac klienta o tym, ze przez jakis czas bedzie mial slabsze hamulce- nie kazdy przeciez musi o tym wiedziec. Firma Lucas do kazdego opakowania klockow dodaje karteczke do umieszczenia w autku, informujacą, ze przez ok. 300km hamulce maja mniejsza skutecznosc.

Takze na razie zostawiaj wiekszy dystans przed poprzedzajacymi Cie autkami drive.gif i niebawem wszystko wroci do normy waytogo.gif

Pozdrawiam!!!

Napisano

kiedyś kumpel u nich też wymienił klocki (też mu się spieszyło).niestety zmian nie odczuł.po paru dniach tam podjechał raz jeszcze to mu powiedzieli że razem z klockami powinien tarcze wymienić.no to mówi wymieniajcie, a oni na to że muszą razem z klockami bo tamte już się krzywo starły czy coś 270751858-jezyk.gif normalnie paranoja.nie pamiętam jak się sprawa skończyła czy reklamacja i mieli udział w kosztach ale skutecznie mnie od nich zniechęcił.

sam kiedyś złapałem kapcia.założyłem rezerwe i pojechałem do wulkanizacji do carmana. jakiś chłopaczek szybko się uwinął zapłaciłem i wyjechałem.tylko coś strasznie mi twardo było. biore ciśnieniomierz a w oponie 3,5 atmosfery 270751858-jezyk.gif ech szkoda gadać

Napisano

ja zakładając klocki z ASO także miałem taką karteczkę yay.gif

a hamulce się "dotrą" jak nie jest nic żle zrobione smile.gif

Napisano
  • Autor

> ja zakładając klocki z ASO także miałem taką karteczkę

> a hamulce się "dotrą" jak nie jest nic żle zrobione

Ja przyjrzałem się fakturze z norauto i jest taka adnotacja

"należy przyglądać się pracy hamulców przez piersze 500 km"

Przyglądać się smirk.gif to ja się zawsze przyglądam palacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.