Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

rozładowany akumulator w BERLINGO 2.0Hdi

Featured Replies

Napisano

Mam taki problem: rozładował mi się akumulator w Citroen Berlingo 2.0 Hdi i wyjąłem go i naładowałem. Lecz po naładowaniu i po włorzeniu spowrotem samochud nie chce odpalić (wszystko chodzi- rozrusznić kręci ale nie odpala) nie wiem co mam zrobić czy jest jakaś procedura do tego czy co?? Proszę o POMOC jak najszybciej!!

Napisano

Hmmm rozładował sie i naładował i nie chce odpalic.

Moze tak wiecej informacji ??

Swieci cos nowego na desce rozdzielczej??Np: zołta kontrolka z kluczykiem w kwadraciku??Masz jakis alarm drugie zabezpieczenie??

Podejrzewasz jakas przyczyne rozładowania??

Napisano
  • Autor

Wszystkie kontroli świecą się normalnie, żadnego alarmu czy dodatkowego zabezpieczenia nie ma. a akumulator rozładował się prawdopodobnie od krótkich tras i stania na mrozie dłuższy czas. To wygląda tak jakby paliwo nie dochodziło do cylindrów (jakaś blokada czy coś)

Napisano

Pytanie za 100 punktów ładowałes akumulator na samochodzie??

W HDi jak odepniesz odłone silnika jest reczna pompka paliwa ( o ile jest to wtrysk Siemensa) dopompuj zobacz czy odpali moze sie zapowietrzył,jesli nie sprawdz włacznik bezpieczenstwa czy przypadkiem nie wyskoczył jak staniesz na wprost samochodu bedziesz go miał po swojej lewej str zaraz za mocowaniem silnika .

Cos mi za bardzo nie gra bo skoro rozładował sie akumulator,odłaczyłes go naładowałes i podłaczyłes poprawnie to powinien odpalic,chyba ze kluczyk zgubił kod (ale wtedy swieciła by sie pomaranczowa kontrolka na decse rozdzielczej).

Jesli wtrysk jest Boscha to ma dodatkowa pompe zasilajaca w zbiorniku jesli nie pompuje paliwa to byc moze padła.

Sprawdz jakie jest napiecie na zaciskach akumulatora powinien miec powyzej 12,4 lub 12,4.

Napisano
  • Autor

Oczywiście że akumulator był wyjęty i ładowany gdzie indziej. Jutro jeszcze sprawdze ten sposób z pompką( możesz powiedzieć gdzie się dokładnie znajduje i jak wygląda??) kluczyk kodu nie zgubił bo nic na desce rozdzielczej się nowego nie pali.

Dzięki za zainteresowanie i Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.