Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamek bagażnika

Featured Replies

Napisano

Mam problem z otwarciem bagażnika, otóż po ostatnich mrozach, śniegach i posolonych ulicach przestał się obracać bębenek wkładki zamka w tylnej klapie. Kluczyk wchodzi do wkładki tak jak dawniej, ale obraca sie tylko o jakieś 45 stopni i dalej ani rusz!

Niestety nie mam centralnego zamka ani dźwigni z linką do otwierania klapy z wnętrza auta.

Jak to dziadostwo otworzyć i naprawić / wymienić, chodzi (chyba) o samą wkładkę?

Napisano

> Mam problem z otwarciem bagażnika, otóż po ostatnich mrozach,

> śniegach i posolonych ulicach przestał się obracać bębenek

> wkładki zamka w tylnej klapie. Kluczyk wchodzi do wkładki tak

> jak dawniej, ale obraca sie tylko o jakieś 45 stopni i dalej ani

> rusz!

> Niestety nie mam centralnego zamka ani dźwigni z linką do otwierania

> klapy z wnętrza auta.

> Jak to dziadostwo otworzyć i naprawić / wymienić, chodzi (chyba) o

> samą wkładkę?

Miałem to samo otworzyłem bagażnik od środka .. złożyłem kanapę i sciagnołem półkę w tedy miałem dostęp do wszystkiego od środka wd 40 olej maszynowy i pomogło wkładka u mnie była zasyfiona drobniutkim piaseczkiem i wogole nie można było przekręcić kluczykiem a po takim zabiegu od 4 miechów spokój.

Napisano
  • Autor

> Miałem to samo otworzyłem bagażnik od środka .. złożyłem kanapę i

> sciagnołem półkę w tedy miałem dostęp do wszystkiego od środka

> wd 40 olej maszynowy i pomogło wkładka u mnie była zasyfiona

> drobniutkim piaseczkiem i wogole nie można było przekręcić

> kluczykiem a po takim zabiegu od 4 miechów spokój.

...ale wkładkę do takiego zabiegu / smarowania wyjmowałeś (jak ją wyjąć?) czy robiłeś to przy zmontowanym całym zamku?

Napisano

historia ma się tak pewnego popołudnia a w sumie wieczora moją połowicę naszło jak zwykle na wielkie zakupy wiec poturlaliśmy się do lidedr szajsu czy jaiegos innego marketu w celu zakupu jak zwykle niepotrzebnego badziewia gdy probowałęm po (nie) udanych zakupach wrzucic wszystko do bagarznika okazało sie ze zamek odmówił posłuszenśtwa . u mnie wogole nie dało przekecić kłuczyka ... wajche od otwierania mam ułamaną wiec trzeba było zapomnieć o niej a do linki nie miałem sie jak dobrac wiec złozyłem kanapę półke a w miedzyczasie wysłuchiwałęm fiksum i faksum mojej połowicy wd40 miałęm w bagażniku dorwałem sie do niego wsadziłem końcówke i sru do środka tm gdzie włazi kluczyk a potem jescze po wierzchu a potem jeszce prawie po omacku z kabiny przedostałęm sie do bagażnika i tam nachlastałem chyba z pół butelki.... odczekałęm kolejne kilka fiksy i faksy mojej dobrodziejki wsadziłem kluczyk i cyk puściło wrzuciłem wszystkie graty z wózka do bagażnika zamknołem bagażnik i i do domku a w garażu jeszce raz wszystko psikłem najpierw olejem maszynowym a potem wd 40 i narazie mam spokój nie rozbierałem wkładki bo nie było takiej potrzeby........ pozdrowionka

Napisano
  • Autor

Dzięki za tę ciekawą opowieść wink.gif, niestety u mnie chyba jest gorzej bo już psikałem różnymi specyfikami i jak na razie nic to nie dało frown.gif

jeszcze dzisiaj popróbuję, może się coś uda wykombinować.

Napisano

ide oblokac jak jest dokładnie u mnie zaraz wracam no wiec tam przy całym zamku jak patrzysz od srodka samochodu jest taka zapadka jak ją podważe to nawet jak zamkniety zamek kluczem otwiera sie wiec moze jakos tam da sie odkrecić wkładkę

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.