Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak działa regulacja temperatury przy klimie manulanej w MW?

Featured Replies

Napisano

1. Obserwuję w moim MW następujący problem. Przy włączonym kompresorze klimatyzacji i pokrętle regulacji temperatury ustawionym na maksymalne chłodzenie, powietrze wydostające się z nawiewów na przedzie i z kratki na tunelu środkowym skierowanej na kanapę jest przyjemnie zimne. Problem pojawia się zawsze gdy tylko przekręcam pokrętło temperatury trochę do góry (ale w ciąż w strefie niebieskiej), tj. z nawiewów na przedzie wciąż leci chłodne powietrze, natomiast z nawiewu na tunelu (tj. tym w kierunku kanapy między fotelami) leci już powietrze wyraźnie ciepłe. Czy u Kolegów jest podobnie? Czy to u mnie jest jakiś problem?

2. Czy możecie mi wyjaśnić jak działa regulacja temperatury przy włączonej klimie namulanej? Bo wygląda mi na to, że jak dodaję temperatury na pokrętle to otwiera się klapka z ciepłym powietrzem z nagrzewnicy i powietrze wychłodzone z kompresora mieszane jest z tym ogrzanym w nagrzewnicy w proporcji odpowiadającej ustawieniu pokrętła i stąd powietrze w nawiewach ma nieco wyższą temperaturę. Jeśli tak, to lipny jest ten mechanizm regulacji temperatury, bo nie ważne czy klima na max czy pokrętło w innym położeniu w strefie niebieskiej, zużycie energii przez kompresor klimy (czytaj paliwa) jest takie samo.

Napisano

Temperature reguluje mieszając ciepłe powietrze z zimnym. Kompresor zawsze pracuje w jednakowy sposób czyli albo pracuje albo nie.

Napisano
  • Autor

Czyli domyślałem się dobrze. Dzięki za info.

W takim razie jeszcze ta druga sprawa. A czy przy włączonym kompresorze zwiększenie temperatury pokrętłem (nawet odrobinę w strefie niebieskiej) powoduje u kolegów że z nawiewu na tył leci zawsze ciepłe powietrze, mimo iż nawiewami przednimi wydostaje się powietrze zimne?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.