Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.4 95KM chech engine, telepie autem.

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie. Zapaliła się kontrolka check engine, telepie autem, jakby pracowal na 3 gary, co to moze byc? Palilo zostalo natankowe do pelna na tesco..

Napisano

Najprościej będzie podłączyć auto pod komputer i dowiedzieć się o co mu chodzi.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Nie ma jak bo auto jest na autostradzie wlasnie

To laweta, nie usuniesz tej usterki na drodze.

Może to być zarówno cewka jak i wtryskiwacz.

Cewkę możesz zdiagnozować odłączając kolejno kable od cewek, jeśli po odłączeniu któregoś kabla nic się nie zmieni to zdiagnozujesz którego cylindra dotyczy problem, niestety nadal nie będziesz wiedział czy to cewka czy wtryskiwacz, więc kolejny krok to zamiana cewek miejscami i powtórka poprzedniego testu na 2 zamienionych cewkach, dzięki temu wyeliminujesz cewkę.

Problem polega na tym, że taka zabawa jest średnio zdrowa dla katalizatora.

Napisz, w którym dokładnie miejscu autko stoi, może ktoś z kolegów ma blisko i podjedzie z komputerem, ale i tak w sumie skończy się na zabraniu auta na lawecie z autostrady.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Z tego co wiem stalo sie to po wyjezdzie z centrum Wroclawia, a przed wjazdem na autostrade... Czyli jedyne wyjscie to laweta?

Napisano

> Z tego co wiem stalo sie to po wyjezdzie z centrum Wroclawia, a przed wjazdem na autostrade...

> Czyli jedyne wyjscie to laweta?

Dzisiaj (i niestety jutro) trudno będzie coś wywalczyć, jeśli jest wykupiony jakiś assistance to brać lawetę i zawieść autko do warsztatu.

Rozumiem, że autko mieszka we Wrocławiu, jeśli nie ma assistance a autko nie jest na autostradzie to sznurek i jakiś znajomy, który odholuje do domu/warsztatu.

Niestety nie mogę znaleźć wątku z ofertami FES a z pamięci nie wiem kto we Wrocławiu może mieć FES.

EDIT:

Te osoby mogą mieć FES we Wrocławiu i okolicach:

- Radson,

- Paweldk,

- Prezes83,

- Tomek m.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Dziekuje bardzo za pomoc!

Auto jest ze slaska. Laweta juz po auto przyjechala i zawioza je do najblizszego serwisu fiata. Gdyby aito mialo wrocic na lawecie na slask, to cena za 1 km wynosi 5zl,wiec zostaje we wro frown.gif

Napisano

> cena za 1 km wynosi 5zl,

Ktoś chyba ocipiał.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> To laweta, nie usuniesz tej usterki na drodze.

> Może to być zarówno cewka jak i wtryskiwacz.

> Cewkę możesz zdiagnozować odłączając kolejno kable od cewek, jeśli po odłączeniu któregoś kabla nic

> się nie zmieni to zdiagnozujesz którego cylindra dotyczy problem, niestety nadal nie będziesz

> wiedział czy to cewka czy wtryskiwacz, więc kolejny krok to zamiana cewek miejscami i powtórka

> poprzedniego testu na 2 zamienionych cewkach, dzięki temu wyeliminujesz cewkę.

> Problem polega na tym, że taka zabawa jest średnio zdrowa dla katalizatora.

> Napisz, w którym dokładnie miejscu autko stoi, może ktoś z kolegów ma blisko i podjedzie z

> komputerem, ale i tak w sumie skończy się na zabraniu auta na lawecie z autostrady.

> Pozdrawiam BAS

Informacyjnie - bez lawety:

7.08.2011 niedziela ok. 500 km przejechane i podobna radość - pali na 3 cylindrach, odgłos jak z Junaka, też Stilo 1.4 benzyna, pojechałem dalej - 180 km + ok. 40 km nastepnego dnia do serwisu fiata, padła cewka na 1 cylindrze, na razie jeździ - zrobione 800 km powrotu.

Napisano

> padła cewka na 1 cylindrze,

Znaczy miałeś cewki Sagem'a? Jak padła jedna to niedługo pewnie padnie kolejna, w wolnej chwili wymień na komplet Champion'ów.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Znaczy miałeś cewki Sagem'a?

Po czym je rozróżnić? Są podpisane? U mnie też zawsze wywala błąd zapłonu na 1 cylindrze.

Napisano

> Po czym je rozróżnić? Są podpisane? U mnie też zawsze wywala błąd zapłonu na 1 cylindrze.

Tak, są podpisane(są loga producentów - przynajmniej na Champion'ach).

EDIT: Tu masz zdjęcia cewek Champion'a do 1.4, które kiedyś sprzedałem koledze z AK.

Pozdrawiam BAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.