Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Obudowa bezpieczników Punto II

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś demontował osłonę bezpieczników (tę pod maską)? Ułamały mi się zapięcia osłony i muszę wymienić całą obudowę. Nie chciałbym jednak czegoś schrzanić i dlatego pytam: czy do demontażu obudowy trzeba odłączać centralkę, czy też całość podnosi się do góry po odpięciu od tych plastykowych uchwytów i wtedy można wymienić dolna część obudowy? Proszę o info...

Napisano

> Czy ktoś demontował osłonę bezpieczników (tę pod maską)?...

Nie demontowałem obudowy, ale w niej grzebałem.

Z tego co pamiętam, to wystarczy podnieść do góry, ale głowy nie dam ...

Napisano
  • Autor

Hm... Problem jest w tym, że te blaszane zatrzaski są umocowane do dolnej części osłony i muszę ją też zdemontować. chodzi mi zatem o to, czy odłączając kabel wychodzący z tej dolnej części czegoś przypadkiem nie schrzanię.... Czy czegoś przed odłączeniem albo po nie trzeba zrobić ?

Napisano

> czegoś przypadkiem nie schrzanię....

ewen wybuchnie i bedzie problem z glowy

a tak poważnie tam nie masz co schrzanić ,bezpieczniki sie odchylają

Napisano
  • Autor

Dzięki za info. Lepiej się czasem upewnić niż dodać sobie roboty i kosztów. Ale - chyba trzeba jednak odłączyć ten przewód, który wychodzi przez dolną część obudowy na zewnątrz?

Napisano

> Dzięki za info. Lepiej się czasem upewnić niż dodać sobie roboty i kosztów. Ale - chyba trzeba

> jednak odłączyć ten przewód, który wychodzi przez dolną część obudowy na zewnątrz?

dokladnie nie pamietam bo jakis czas temu tam chowalem przekazniki do swiatel przeciwmgłowych wiec nie chce tego kolejny raz ruszac na spokojnie podejdź do tematu bo lepiej czasem luknąć 2razy niz cos spitolić

ps.jak faktycznie bedziesz sie bal to obadam to u siebie bo i tak kroopek ma "przerwe wakacyjna"

20.GIF

Napisano
  • Autor

Popatrzyłem dzisiaj i widzę, że sporo tam jest kabli do odłączenia i zastanawiam się, czy po odłączeniu któregoś i ponownym podłączeniu coś się nie schrzani. Zastanawiam się nad pójściem do serwisu niech mi założą tę skrzynkę i już. Obawiam się czy potem np. komputer pokładowy albo coś innego nie zaszwankuje...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.