Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brak zasilania pompy paliwa

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich

Niedawno zakupiłem mitsubishi space star 1.8 GDI i zrobił małe ała...

doszedłem już do faktu że problem leży w zasilaniu pompy paliwa, sama pompa jest OK (sprawdzana na krótko). Autko odpala ale idzei jechać tylko na niskich obrotach.

Prośba o pomoc w odnalezieniu przekaźnika bądź sterownika bo nie mam pojęcia co może być przyczyną braku napięcia.

Napisano
  • Autor

odnalazłem przekaźnik. umieszczony jest pod popielniczkom obok złącza diagnostycznego, trzeba zdjąć kominek i bedzie widoczny również sterownik.

Jednak wygląda na to że jest on sprawny ponieważ mimo wymiany nadal pompa nie reaguje, zmostkowałem przewód plusowy na kostce i pompa się załącza.

Co może być przyczyną że na przekaźniku brak reakcji

Napisano

> odnalazłem przekaźnik. umieszczony jest pod popielniczkom obok złącza diagnostycznego, trzeba zdjąć

> kominek i bedzie widoczny również sterownik.

> Jednak wygląda na to że jest on sprawny ponieważ mimo wymiany nadal pompa nie reaguje, zmostkowałem

> przewód plusowy na kostce i pompa się załącza.

> Co może być przyczyną że na przekaźniku brak reakcji

śprawdź kontrolką (żarówką) czy na jeden z pinów do przekaźnika przychodzi +12 po zapłonie, jak nie to sprawdź bezpieczniki.

Napisano
  • Autor

zasilanie dochodzi bezpieczniki wszystkie sprawne.

Po przekopaniu wszystkiego co tylko mogłem i konsultacji z elektromechanikiem doszedłem do wniosku że może być to czujnik na wale jednakże są dwa jeden na wale korbowym a drugi na wałku rozrządu, ponieważ ten na wale jest mocno zabudowany jestem zmuszony dać autko na warsztat.

O wynikach poinformuje.

dodatkowo w roczniku 99 i nowszych praktycznie niemożliwe jest uszkodzenie sterownika komputera, w starszych czasami wylewał elektrolit z pojemnościówek i przepalały się ścieżki na układzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.