Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uno na gaz dusi się i gaśnie

Featured Replies

Napisano

Witam.Mam podobny troszkę problem otóż mam uno 1.4 na gaz rocznik 91.Problem polega na tym,że gdy zapalam samochód zapali on normalnie,ale gdy chcę ruszyć często się jakby dusi ?Nie wiem jak to nazwać,ale chcę dodać gazu,a nie ma żadnej reakcji i auto powolutku gaśnie.I dzieje się tak tylko na gazie na benzynie zaś chodzi elegancko.Czy ktoś wie co to może być ?

Napisano

> Witam.Mam podobny troszkę problem otóż mam uno 1.4 na gaz rocznik 91.Problem polega na tym,że gdy

> zapalam samochód zapali on normalnie,ale gdy chcę ruszyć często się jakby dusi ?Nie wiem jak

> to nazwać,ale chcę dodać gazu,a nie ma żadnej reakcji i auto powolutku gaśnie.I dzieje się tak

> tylko na gazie na benzynie zaś chodzi elegancko.Czy ktoś wie co to może być ?

pierwsza sprawa - jak się ma filtr gazu?

Napisano

jaki reduktor, ma podgrzewanie elektryczne czy tylko ciecza?

Napisano

na początek przywitaj się w tym wątku , co do gazu to ja posprawdzałbym filtry, zarówno gazu jak i powietrza i pojechał na regulacje, bo ewidentnie masz coś źle ze składem mieszanki.

Napisano
  • Autor

> na początek przywitaj się w tym wątku , co do gazu to ja posprawdzałbym filtry, zarówno gazu jak i

> powietrza i pojechał na regulacje, bo ewidentnie masz coś źle ze składem mieszanki.

filtry były wymieniane .Radzą mi zajrzeć do parownika i zmienić membranę i uszczelki a na regulacji już byłem i widocznie nie pomogło

Napisano

> filtry były wymieniane .Radzą mi zajrzeć do parownika i zmienić membranę i uszczelki a na

> regulacji już byłem i widocznie nie pomogło

jak byłeś na regulacji i nie pomogło to faktycznie może być zużyty parownik. Wymiana membran i uszczelek podobno przynosi dobre efekty, jednak gdy ja miałem ten sam problem wybrałem wymiane parownika. Nie masz gwarancji, ze regeneracja parownika usunie jego usterki, a koszt parownika w porównaniu do kosztu zestawu naprawczego nie był aż taki wielki. Po wymianie parownika obroty wróciły do normy, zakres regulacji też jest dużo większy niż na starym, zużytym parowniku, a stary parownik po rozkręceniu wg. mnie nie nadawał sie do regeneracji, w kazdym razie skutki mogły być wątpliwe.

Napisano
  • Autor

> jak byłeś na regulacji i nie pomogło to faktycznie może być zużyty parownik. Wymiana membran i

> uszczelek podobno przynosi dobre efekty, jednak gdy ja miałem ten sam problem wybrałem wymiane

> parownika. Nie masz gwarancji, ze regeneracja parownika usunie jego usterki, a koszt parownika

> w porównaniu do kosztu zestawu naprawczego nie był aż taki wielki. Po wymianie parownika

> obroty wróciły do normy, zakres regulacji też jest dużo większy niż na starym, zużytym

> parowniku, a stary parownik po rozkręceniu wg. mnie nie nadawał sie do regeneracji, w kazdym

> razie skutki mogły być wątpliwe.

To ile Cię wyniósł tego koszt ?

Napisano

> To ile Cię wyniósł tego koszt ?

parownik kupiłem za 180 zł, wymieniłem sam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.