Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podniesienie swiecenia w jednym reflektorze w Pandzie

Featured Replies

Napisano

No wlasnie ... jak to zrobic ... jeden reflektor wyraznie za nisko mi swieci.

Widzialem z tylu reflektora 2 trzpienie (pod klucz 8) do regulacji ... probowalem leciutko przekrecic ..ale nie chce drgnac.

Jak sie do tego dobrac, zeby nic nie polamac ?

Ktory odpowiada za swiecenie gora-dol ?

Napisano

> No wlasnie ... jak to zrobic ... jeden reflektor wyraznie za nisko mi swieci.

> Widzialem z tylu reflektora 2 trzpienie (pod klucz 8) do regulacji ... probowalem leciutko

> przekrecic ..ale nie chce drgnac.

> Jak sie do tego dobrac, zeby nic nie polamac ?

> Ktory odpowiada za swiecenie gora-dol ?

psiknij jakiś olejek silikonowy na gwint pokrętła i delikatnie rozruszaj, poza tym, podjedź na jakąś stację diagnostyczną na ustawienie, żeby kaszany nie było wink.gif

Czy w górę, czy w dół, popróbuj na równym podłożu na ścianie wieczorem waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> psiknij jakiś olejek silikonowy na gwint pokrętła i delikatnie rozruszaj, poza tym, podjedź na

> jakąś stację diagnostyczną na ustawienie, żeby kaszany nie było

> Czy w górę, czy w dół, popróbuj na równym podłożu na ścianie wieczorem

Ze do stacji na ustawienie to wiem ... ale chce je rozruszac na tyle aby mi ich nie polamali ... a potem .."nie mamy Pana plaszcza.. i co nam Pan zrobi ?"

Na razie chce je rozruszac i mniej wiecej ustawic .... mowiesz wiec aby popikac czyms na te trzpienie ?

Napisano

> Ze do stacji na ustawienie to wiem ... ale chce je rozruszac na tyle aby mi ich nie polamali ... a

> potem .."nie mamy Pana plaszcza.. i co nam Pan zrobi ?"

> Na razie chce je rozruszac i mniej wiecej ustawic .... mowiesz wiec aby popikac czyms na te

> trzpienie ?

ostrożnie z tymi trzpieniami bo to jest plastik wkręcony w drobny gwint i lubi się zapiekać

nim cokolwiek ruszysz popsikaj w odstępach kilku dni np WD 40

Napisano
  • Autor

> ostrożnie z tymi trzpieniami bo to jest plastik wkręcony w drobny gwint i lubi się zapiekać

> nim cokolwiek ruszysz popsikaj w odstępach kilku dni np WD 40

a co z silniczkiem regulujacym wysokosc swiecenia lampy .. ma to jakis zwiazek/polaczenie z recznym ustawianiem ?

Napisano

> a co z silniczkiem regulujacym wysokosc swiecenia lampy .. ma to jakis zwiazek/polaczenie z recznym

> ustawianiem ?

nie ma żadnego- jedynie sprawdź czy przypadkiem nie padł silniczek lub nie pracuje cały czas- tak nie powinno być

Napisano
  • Autor

> nie ma żadnego- jedynie sprawdź czy przypadkiem nie padł silniczek lub nie pracuje cały czas- tak

> nie powinno być

oba dzialaja prawidlowo.

Napisano

> Ze do stacji na ustawienie to wiem ... ale chce je rozruszac na tyle aby mi ich nie polamali ... a

> potem .."nie mamy Pana plaszcza.. i co nam Pan zrobi ?"

> Na razie chce je rozruszac i mniej wiecej ustawic .... mowiesz wiec aby popikac czyms na te

> trzpienie ?

tak, czymś rzadkim do plastiku, puści waytogo.gif

Napisano

> tak, czymś rzadkim do plastiku, puści

i broń Boże nic na siłę- ukręcenie będzie skutkowało potrzebą zakupu nowej lampy

Napisano

> i broń Boże nic na siłę- ukręcenie będzie skutkowało potrzebą zakupu nowej lampy

Prawda waytogo.gif, choć ja nie ukręciłem biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Prawda , choć ja nie ukręciłem

wczoraj popsikalem 2 razy .. nie ruszalem ..

dzisiaj zrobie to samo .. kilka razy ...i sprobuje poruszac ..ale nic na sile.

Napisano

> wczoraj popsikalem 2 razy .. nie ruszalem ..

> dzisiaj zrobie to samo .. kilka razy ...i sprobuje poruszac ..ale nic na sile.

popsikaj, odczekaj ze 2-3 minuty i delikatnymi ruchami - stukaniem oink.gifzlosnik.gif poruszaj w obie strony, małymi krokami dasz radę waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> popsikaj, odczekaj ze 2-3 minuty i delikatnymi ruchami - stukaniem poruszaj w obie strony,

> małymi krokami dasz radę

Udalo sie ... popsikalem, poczekalem i spokojnie mozna obracac ... od ustawien gor-dol (w prawym reflektorze) odpowiada pokretlo znajdujace sie blizej chlodnicy.

Dzieki za pomoc !

Napisano

> Udalo sie ... popsikalem, poczekalem i spokojnie mozna obracac ... od ustawien gor-dol (w prawym

> reflektorze) odpowiada pokretlo znajdujace sie blizej chlodnicy.

> Dzieki za pomoc !

Tylko zetrzyj nadmiar smarowideł z pokręteł, żeby przez zimę brudu nie złapało, bo może być kłopot crazy.gif

Oby działało jak najdłużej bez kłopotów 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.