Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mazda 6 i silnik 2.2 diesela

Featured Replies

Napisano

Z tego co widze wystepuje obecnie w dwoch wersjach - 163KM i 180KM. Czy to ten sam silnik, ktory wystepuje w Mondeo i jest konstrukcja PSA, czy to jednak autorska konstrukcja Mazdy? Czym sie roznia (pod wzgledem osprzetu) wersje 163 i 180KM?

Napisano

silnik mazdy czym sie roznia niestety nie wiem

mazdaspeed.pl

Napisano

> Z tego co widze wystepuje obecnie w dwoch wersjach - 163KM i 180KM. Czy to ten sam silnik, ktory

> wystepuje w Mondeo i jest konstrukcja PSA, czy to jednak autorska konstrukcja Mazdy? Czym sie

> roznia (pod wzgledem osprzetu) wersje 163 i 180KM?

jak już pokukasz więcej o nowej mazdzinie to się podziel biglaugh.gif

Napisano

> Z tego co widze wystepuje obecnie w dwoch wersjach - 163KM i 180KM. Czy to ten sam silnik, ktory

> wystepuje w Mondeo i jest konstrukcja PSA, czy to jednak autorska konstrukcja Mazdy? Czym sie

> roznia (pod wzgledem osprzetu) wersje 163 i 180KM?

inny sterownik i większa turbina jest w 180 konnej wersji

czipsik za trochę powyżej tysiacza i masz ponad 200 kunia ...

ale niestety ... jedną z bolączek jest np wymieniana jako akcja serwisowa pompa wtryskowa która potrafi się wysrać przy nalocie 30 tyś. km. frown.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> jak już pokukasz więcej o nowej mazdzinie to się podziel

Poszukalem, i to na tyle skutecznie, ze sie chiba nie skusze.

Jest to nastepca i poprawiony 2.0. Na plus - poprawione problemy z DPF, ktory teraz podobno wypala sie o 60% szybciej, niz to mialo miejsce w 2.0, no i drugi plus - lancuch rozrzadu.

Minus - problemy z napinaczem lancucha rozrzadu sa juz w nowych autach. Super, ze sie to robi na gwarancji, ale jak sie po gwarancji wyjsra, to moze byc roznie. I jeszcze jakies tam mniejsze/wieksze bolaczki.

Ja sie napalilem jak lysy na suchary na 2.2 180KM Sporta - ale jak sobie poczytalem tu i owdzie, dalem na luz - choc autko swietne i warte polecenia wink.gif

Napisano

ja, jak uda mi się sprzedać swojego kloca, będę celował w 2,5noPb sport. Nie nowy niestety oslabiony.gif

silnik to nie rakieta, ale mi wystarczy, do tego mi komp po jeździ testowej (czyli kilka razy wcisnąłem do podłogi) pokazał 34mpg (niecałe 10l/100km), więc na co dzień powinienem robić ponad 40mpg (około 8l) bez problemu. Przeglądam fora i nie doczytałem się, żeby ktoś bardzo narzekał na ten silnik, rozrząd na łańcuchu...

Napisano

> ja, jak uda mi się sprzedać swojego kloca, będę celował w 2,5noPb sport. Nie nowy niestety

> silnik to nie rakieta, ale mi wystarczy, do tego mi komp po jeździ testowej (czyli kilka razy

> wcisnąłem do podłogi) pokazał 34mpg (niecałe 10l/100km), więc na co dzień powinienem robić

> ponad 40mpg (około 8l) bez problemu. Przeglądam fora i nie doczytałem się, żeby ktoś bardzo

> narzekał na ten silnik, rozrząd na łańcuchu...

2.0 mi pali 11 na codzień w automacie taka mi wciagała 13

Napisano

> 2.0 mi pali 11 na codzień w automacie taka mi wciagała 13

dużo zależy od stylu jazdy i tego, gdzie się jeździ.

Ja do pracy jadę 18km w jedną stronę, połowę przez miasto, ale rano bez jakichkolwiek korków, jazda spokojna i płynna. Potem poza miastem praktycznie stała prędkość ok.100km/h. Z powrotem mogę stanąć na 2-3 skrzyżowaniach, ale niedawno wymienili system sygnalizacji i nawet w godzinach szczytu ruch jest płynny.

A8 4,2 spala mi przy takiej jeździe 14l LPG/10-11l noPb więc myślę, że mazdą spokojnie zrobię 8l, a nawet jak będzie palić 10l, to tez spoko-najważniejsze, żeby auto się nie psuło.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.