Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

montaż radia fabrycznego

Featured Replies

Napisano

Witam,

Zakupiłem właśnie Pandę (2004) i zastanawiam się nad zamontowaniem radia fabrycznego - chodzi głównie o kwestię wizualną - "duże" radia w Pandzie podobają mi się. Na allegro radio można dostać za 200-300zł. No i tu pojawia się pytanie - czy wystarczy zakupić takie radio i podłączyć do kostki (jest fabryczna instalacja) czy potrzeba czegoś jeszcze. Jakieś specjalne połączenie? Jakiś kod do radia?

Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

> Witam,

> Zakupiłem właśnie Pandę (2004) i zastanawiam się nad zamontowaniem radia fabrycznego - chodzi

> głównie o kwestię wizualną - "duże" radia w Pandzie podobają mi się. Na allegro radio można

> dostać za 200-300zł. No i tu pojawia się pytanie - czy wystarczy zakupić takie radio i

> podłączyć do kostki (jest fabryczna instalacja) czy potrzeba czegoś jeszcze. Jakieś specjalne

> połączenie? Jakiś kod do radia?

> Z góry dziękuję za pomoc.

Do poczytania:

1

2

3

Napisano
  • Autor

Dzięki za linki. Jednak po lekturze nasuwa mi się kilka pytań:

- czy radio powinno mieć zdjętego CANa, niezależnie czy w instalacji radiowej mam kabel do magistrali?

- jeżeli radio będzie miało prawidłowo zdjętego CANa to powinno działać bez problemu niezależnie od instalacji (czy ma CANA czy nie)?

Napisano

> Dzięki za linki. Jednak po lekturze nasuwa mi się kilka pytań:

> - czy radio powinno mieć zdjętego CANa, niezależnie czy w instalacji radiowej mam kabel do

> magistrali?

jeżeli ma kabelki CAN-a i opcję uruchomioną w Body to może być z CAN-em i będzie śmigać po wpisaniu kodu

> - jeżeli radio będzie miało prawidłowo zdjętego CANa to powinno działać bez problemu niezależnie od

> instalacji (czy ma CANA czy nie)?

TAK - ja tak miałem waytogo.gif działało jak zwykłe niefabryczne radio

Napisano
  • Autor

> jeżeli ma kabelki CAN-a i opcję uruchomioną w Body to może być z CAN-em i będzie śmigać po

> wpisaniu kodu

A jak to można sprawdzić, tzn. czy opcja jest uruchomiona w Body?

Napisano

> A jak to można sprawdzić, tzn. czy opcja jest uruchomiona w Body?

jeśli masz kable we wtyczce can a i can b to na 99% masz uruchomiony moduł audio

100% pewności da Ci examiner - sprawdzić czy jest uruchomiona opcja audio

pee es - napisz jaka masz pandę będzie łatwiej i czy już tam fabryczne radio było

Napisano
  • Autor

> jeśli masz kable we wtyczce can a i can b to na 99% masz uruchomiony moduł audio

> 100% pewności da Ci examiner - sprawdzić czy jest uruchomiona opcja audio

> pee es - napisz jaka masz pandę będzie łatwiej i czy już tam fabryczne radio było

Panda 1.2 Dynamic, radia raczej nie było fabrycznego.

Napisano
  • Autor

Ok, po ogólnym rozeznaniu się w temacie mam kolejne pytanie wink.gif Jeżeli zakupiłbym radio z CANem i nie chciałoby mi działać w samochodzie, to czy jest na forum ktoś, kto zdjąłby mi CANa lub może ktoś zna kogoś, kto by się tego podjął? No i jaki jest orientacyjny koszt takiej operacji. confused.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.