Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kondensator przy zapłonie

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam takie pytanko.

Coś mi zakłuca radio. bokser.gif Nawet przy włączonej stacyjce, a wyłączonym silniku w radiu trzeszczy. Po zastosowaniu filtów palacz.gif przed radiem poprawiło sie, jednak jeszcze jest nie tak jak powinno być. Jeden koles stwierdził, że siadł mi kondensator, przy aparacie zapłonowym. Byc może niewiem.gif, ale ja takowego nie mogę znależć. Mam silnik 1,4 ie, zapłon zwyczjny tj. kopułka, palec itp.. Czy w ogóle u mnie jest taki kondensatorek, a jeżeli tak to gdzie? A jakbym chciał go sobie złożyć to w jaki sposób go podpiąć? icon_eek.gif

Z dawnych czasów pamiętam, że w maluchu coś takiego się zakładało i nawet pomagało.

Więc prosze o sznownych kolegów o poradę w tej sprawie, by mi radyjko nie trzeszczało. Pytanie może powinno być skierowane do koleżeństwa w audio car, ale w sprawie tipa pisze tutaj.

pozdrawiam i prosze o pomoc pad.gif

Napisano

Witam.Kondensator jest montowany w standardowym zapłonie,w którym za iskre odpowiedzialne są styki w aparacie zapłonowym.Kondensator jest przy alternatorze,lecz nie wiem czy miał by on wpływ na tego typu zakłucenia.Może coś z regulatorem napięcia,ale dziwne że na postoju też się to dzieje.ewentualnie może to przekażnik ma nadpalone styki i nie ma dobrego przejścia napięcia.Zobacz czy jak podepniesz radyjko bezpośrednio do akumulatora (tak do testu)czy sie poprawi,i poruszaj w skrzynce bezpiecznikami i przekażnikami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.