Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

edit: jak emulator AEB jest podłączony do instalacji, help!

Featured Replies

Napisano

Witam,

na początek powiem że dzisiaj podskoczyłem do gazownika i potwierdził to że Leonardo użuwa wtryskow do zapalania awaryjnego > http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=&Number=273708140&page=&view=&sb=5&o=&fpart=all&vc=1

Gdy zapytałem się go jak to robi Al 700 (pod kątem zmiany kompa tylko po to żeby zapalać bez wtrysków) zapytał się (mniej więcej)

G: jakim samochodem pan jeździ

Ja: Lanosem

G: to zmiana z Leonardo na altronic to takjakby z Lanosa na Malucha.

Nie wiem o co dokładnie chodzi, pewnie jest to przesada ale to powiedziałem tak na dodatek, nie komentujcie tego, mój problem jest następujący:

Chcę to (zapalanie z użyciem wtrysków) zmienić poprzez ręczne wyłączanie wtrysków (sterowanie emulatorem) - nie będą używane do zapalania.

Emulator to AEB, sprawdziłem, że gdy przełączy się na gaz na dwóch stykach pojawia się +12V (jeden na bank z kompa a drugi -?), co gorsza gdy silnik pracuje na benzynie na tych dwóch stykach jest najprawdziwsza masa!!, (wcześniej myślałem że wysarczy dać w jedno miejsce 12V i po sprawie), Jakby to zrobić, załóżmy podam w oba miejsca +12V (takjakby zewre te dwa styki do +12V), na jednym styku (wcześniej myślałem że to jedyne wejście którym steruje komp) tak zrobiłem (nieświadomie) i się nic nie stało - a była tam wtedy masa (jak pracował na benz) więc mogło być jakieś zwarcie

acha, pewnie dlatego że na wszelki wypadek oryginalny kabel przeciąłem i połączyłem przez diodę prostowniczą i jak dawałem +12V za diodą to się nic nie działo (bo podczas pracy na benzynie przed diodą była masa od kompa.

, nie próbowałem na drugim zrobć tego bo nie wiedzaiłem że on steruje i nie zmieniałem planu roboty w trakcie jej wykonywania.

tak teraz myśle, że jak zrobię na drugim to samo to będzie dobrze tylko wtedy one będą oba zwarte do +12V ale chyba zawsze są (tylko dłuższą drogą)

ps. a może któryś z nich to wyjście z drugiego, tego nie sprawdzałem. ogólnie są 4 przewody od wtrysków, jedna masa, nad nią jeden ze sterowniczych i oddzielny (nie w kostce tylko z boku) drugi sterowniczy .

pomóżcie coś w tej kwesti, wydaje mi się że wyrażam się zrozumiale.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Witam,

interesuje mnie tylko jak on jest podłączony (tylko sterownicze styki) bo tak jak mówiłem u mnie stany na dwóch stykach się zmieniają w trakcie zmiany paliwa zasilającego, a myślałem że tylko na jednym, zatem chciałbym wiedzieć do czego te styki mogą być podłączone? (nie łatwo jest rozerwać wiązki)

leonardo o emulatorze chyba nic nie wie, zatem na emulator może być podawane napięcie z elektrozaworu a w drugie miejsce z czego?? hmm.gif

może ten drugi styk to tylko zasilanie stałe emulatora włączane na czas jego pracy, a masa na tych stykach (na benzynie - kiedy emulator nie pracuje) to pewnie masa która "przechodzi" przez cewkę elektrozaworu (czyli żadna tam masa).

proszę o sugestie,

273957041-emulatorAEB.jpg

edit: boje_sie.gif , gdybym podał na te styki +12V przed diodą albo w ogóle nie dawał diody w oryginalnym przewodzie to otworzyłbym elektrozawór o ile te styki są podłączone do niego właśnie hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.