Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wysokie falujące obroty.

Featured Replies

Napisano

Chciałem jako nowy na tym forum przywitac serdecznie wszystkich forumowiczów ! W związku z tym że mam wielki problem z moim Fiatem Punto I 1.1 99r zwracam sie do Was z prośbą .Od pewnego czasu silnik pracuje na podwyzszonych obrotach ktore po nagrzaniu chcą jakby zejśc do normalnych ale nie mogą.Takie jakby falowanie...Powymieniałem silnik krokowy czujnik temp. silnika,czujnik połozenia przepustnicy podmieniłem komputer sterujacy i dalej to samo..Nie słychac ani nie widać jakichś nieszczelnosci w wężykach podcisnieniowych.Byłem na diagnozie na komputerze i u kilku mechanikow ale wszyscy rozkładają rece.Ja juz tez sie poddałem.Jestescie moją ostatnia deską ratunku.Za wszelkie porady z góry dziękuję !

Napisano

Witaj!

Uzupełnij profil wtedy będzie szansa na pogadanie o problemie.

Napisano
  • Autor

Ok puuzupełniałem juz co nieco.Chciałem jeszcze dodać że nie usunąłem jeszcze usterki,po nagrzaniu się silnik sam wchodzi na wysokie obroty ok 3000 po krotkim nacisnieciu na pedał gazu obroty spadają do ok 1200 i rytmicznie co pare sekund falują tzn chcą spasc do normalnych ale nbiestety nie mogą.Jutro kupuję nowe swiece przewody wysok. napiecia filtr paliwa bo juz i tak przychodzi czas wymiany.Moze to cos da,sam juz nie wiem..Wydaje mi sie tez jakby koło kolektora ssacego slychac było lekki syk powietrza.Jutro jeszcze wszystko posprawdzam dobrze.Moze ktos ma jakis dobry sposob na wykrycie nieszczelnosci ?Pozdrawiam !!!

Napisano

Sprawdź dokładnie szczelność dolotu - zlikwiduj nieszczelności.

Jeżeli to nie pomoże wtedy podejrzewać jeszcze można TPS-a.

Najprościej to sprawdzić odpinając od niego wtyczkę.

Napisano
  • Autor

TPSa podmieniłem z innego auta i dalej to samo...Jutro nieszczelnosci sprawdze jeszcze ..Dzięki za podpowiedź !

Napisano
  • Autor

Chciałem jeszcze zapytac co powinno sie dziać po odpieciu TPSa???

Napisano

tak jak koledzy piszą albo nieszcelności w dolocie (miedzy głowicą a kolektorem lub na takim"ebonicie" miedzy kolektorem a korpusem przepustnicy) obejrz czy przewód od par paliwa co wchodzi w obudowe przepustnicy nie jest dziurawy lub nie zsunął sie oraz to podciśnienie co steruje termostatem, lub czeka Cie wymiana krokowca frown.gif

edit : próbowałeś podmienić map sensor?

Napisano
  • Autor

>Map sensor podmieniony był,krokowiec też...

edit 1

Kupiłem dzis na giełdzie tester szczelności i chyba znalazłem już usterkę.Z lewej strony monowtrysku na tej grubej uszczelce na 100 proc. jest nieszczelnosc .Moze ktos juz demontował to ustrojstwo i ma jakies dobre pomysły na demontaz i załozenie nowej uszczelki.Pozdrawiam !

edit 2

Nareszcie usunięta usterka ! Wydmuchana była uszczelka spod podkładki termicznej monowtrysku .Wymieniłem górną i dolną i odrazu autko chodzi tak jak powinno !

Następnym razem nie bedzie tak różowo - nie można samemu sobie odpowiadac - spam - nalezy wyedytowac posta. kłania sie FAQ.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.