Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opinie o E46

Featured Replies

Napisano

Noszę się z zamiarem zmiany samochodu, a że nietoleruję "zwykłych" samochodów i chcę mieć w aucie nutkę sportowych wrażeń zastanawiam się nad BMW serii 3 E46. Tył napęd i legenda marki mi wystarczają na wstępie.

Jako, że mało jeżdżę (15-20 kkm/r) i niecierpię Diesla (głośna praca klekot, dwumasy, turbiny, wtryski etc.) w grę wchodzi benzyna 6-cyl. (bez lpg!!!).

2.0-2.2 150-170 KM to według mnie za mało jak na taką masę; teraz mam 170 KM i 1340 kg...

2.5-2.8 170-193 KM - chyba to jest najlepsza opcja, ewentulanie 3.0 230 KM..

pytanie jak to się psuje i jak z kosztami ekslpoatacji, spalanie w mieście przy bardzo spokojnej jeździe? nie pytam o spalanie w trasie albo podczas niedzielnych ściganek.

Napisano

> Noszę się z zamiarem zmiany samochodu, a że nietoleruję "zwykłych" samochodów i chcę mieć w aucie

> nutkę sportowych wrażeń zastanawiam się nad BMW serii 3 E46. Tył napęd i legenda marki mi

> wystarczają na wstępie.

> Jako, że mało jeżdżę (15-20 kkm/r) i niecierpię Diesla (głośna praca klekot, dwumasy, turbiny,

> wtryski etc.) w grę wchodzi benzyna 6-cyl. (bez lpg!!!).

> 2.0-2.2 150-170 KM to według mnie za mało jak na taką masę; teraz mam 170 KM i 1340 kg...

> 2.5-2.8 170-193 KM - chyba to jest najlepsza opcja, ewentulanie 3.0 230 KM..

> pytanie jak to się psuje i jak z kosztami ekslpoatacji, spalanie w mieście przy bardzo spokojnej

> jeździe? nie pytam o spalanie w trasie albo podczas niedzielnych ściganek.

2.8 albo 3.0 bym kupowal smile.gif z przewaga na 3.0 bo mocy nigdy za wiele zlosnik.gif

2.8 w 5tce spala w miescie okolo 12-13litrow.. waytogo.gif

Napisano

> Noszę się z zamiarem zmiany samochodu, a że nietoleruję "zwykłych" samochodów i chcę mieć w aucie

> nutkę sportowych wrażeń zastanawiam się nad BMW serii 3 E46. Tył napęd i legenda marki mi

> wystarczają na wstępie.

> Jako, że mało jeżdżę (15-20 kkm/r) i niecierpię Diesla (głośna praca klekot, dwumasy, turbiny,

> wtryski etc.) w grę wchodzi benzyna 6-cyl. (bez lpg!!!).

> 2.0-2.2 150-170 KM to według mnie za mało jak na taką masę; teraz mam 170 KM i 1340 kg...

> 2.5-2.8 170-193 KM - chyba to jest najlepsza opcja, ewentulanie 3.0 230 KM..

> pytanie jak to się psuje i jak z kosztami ekslpoatacji, spalanie w mieście przy bardzo spokojnej

> jeździe? nie pytam o spalanie w trasie albo podczas niedzielnych ściganek.

mam od pewnego czasu 2,8 m52b28tu , do pracy mam 14 kilometrów w jedna strone , srednie spalanie ok 12-13 litrów - tylko ja mam touringa i nie jest do konca seryjny - kolektor dolotowy mam z m54b30 , moc zmierzona na 208 koni jak dobrze pamietam , ogolnie nie narzekam

Napisano

> mam od pewnego czasu 2,8 m52b28tu , do pracy mam 14 kilometrów w jedna strone , srednie spalanie ok

> 12-13 litrów - tylko ja mam touringa i nie jest do konca seryjny - kolektor dolotowy mam z

> m54b30 , moc zmierzona na 208 koni jak dobrze pamietam , ogolnie nie narzekam

Nie wiem, może jakiś dziwny jestem, a może Ty przez te 14 kilometrów stoisz w korkach, u mnie średnie spalanie (a silnik nieco większy) utrzymuje się między 9 a 11 litrów, fakt, nie stoję w korkach hmm.gif

Napisano

> Nie wiem, może jakiś dziwny jestem, a może Ty przez te 14 kilometrów stoisz w korkach, u mnie

> średnie spalanie (a silnik nieco większy) utrzymuje się między 9 a 11 litrów, fakt, nie stoję

> w korkach

przejedź te 14km w 50 minut i zobaczymy jakie będzie spalanie

Napisano

> przejedź te 14km w 50 minut i zobaczymy jakie będzie spalanie

O kurcze, nie popatrzyłem na miejsce zamieszkania, u mnie w takiej sytuacji informacja o spalaniu wyświetla się w l/h wink.gifzlosnik.gif

Napisano

> O kurcze, nie popatrzyłem na miejsce zamieszkania, u mnie w takiej sytuacji informacja o spalaniu

> wyświetla się w l/h

to ile tych litrow ci spala?? wink.gif

Napisano

> to ile tych litrow ci spala??

Bak na godzinę skromny.gifrotfl.gif

Napisano

> Bak na godzinę

a mi ile wleje tyle spali zlosnik.gif

Napisano

> a mi ile wleje tyle spali

Napisał ktoś kiedyś na AK, że jego problem wzrostu ceny benzyny nie dotyczy, bo i tak zawsze wlewa za 50 zł rotfl.gif

Napisano

> Napisał ktoś kiedyś na AK, że jego problem wzrostu ceny benzyny nie dotyczy, bo i tak zawsze wlewa

> za 50 zł

hehe.gifok.gifhehe.gif

to prawie jak kiedys sprzedawalem CC 700 po godzinie koles dzwoni ze zalal do pelna i bak cieknie , a ja w szoku bo serio nie mialem pojecia powiedzialem ze ja lalem do polowy i nie cieklo zlosnik.gif

Napisano

Kolega jak zalał do pełna świeżo kupionego Mercedesa S124, to skończyło się bieganiem z gaśnicą po garażu, na szczęście profilaktycznie boje_sie.gifzlosnik.gif Dobrze, że zorientował sie zaraz po przyjeździe, jeszcze przy sprzątaniu wnętrza, a nie po całonocnym postoju samochodu w garażu, bo lało się całkiem solidnie yikes.gif

Napisano

> Kolega jak zalał do pełna świeżo kupionego Mercedesa S124, to skończyło się bieganiem z gaśnicą po

> garażu, na szczęście profilaktycznie Dobrze, że zorientował sie zaraz po przyjeździe,

> jeszcze przy sprzątaniu wnętrza, a nie po całonocnym postoju samochodu w garażu, bo lało się

> całkiem solidnie

no ladnie wink.gif zycie jest ciezkie wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.