Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kilka pytan od laika :)

Featured Replies

Napisano

Witam Szanownych Kacikowiczow smile.gif

Jako, ze powolutku przymierzam sie do uzupelnienia aktualnego sprzetu grajacego w aucie to mialabym kilka, moze troche dziwnych pytan.

Owa rozbudowa bedzie polegala na zakupie wzmacniacza oraz subwoofera.

I teraz kilka pytan :

1.W samochodzie zainstalowany jest Pioneer DEH-6400 (i narazie to zostanie gdyz z takim radiem auto kupilam i chwilowo nie mam srodkow na jego zmiane) tylko ze ma maly mankament - jako, ze najprawdopodobniej spalona jest koncowka mocy jednego z przednich kanalow to moj serce.gif podpial mi przod pod tyl a tylu wogole nie mam... pytanie - czy w takiej konfiguracji w momencie podpiecia subwoofera bede mogla sterowac nim z poziomu radia?(kiedy zmienie funkcje front+rear na front+subwoofer to mam taka mozliwosc jednak wtedy automatycznie odlacza mi sie tyl a w zasadzie tyl zaczyna pelnic role subwoofera confused.gifconfused.gifconfused.gif. Czy to dlatego, ze poprostu nie mam subwoofera i sprzet mysli ze tyl nim jest czy moze jesli chce sterowac wooferem spod poziomu radia to musze podpiac go do radia jako tyl a z tylnich glosnikow wogole zrezygnowac?

2. Kiedy juz zamontuje subwoofera chcialabym wszystkie nizsze czestotliwosci zdjac z drzwi tak aby moc zagrac glosniej bez zbednych trzaskow tapicerki drzwiowej. I teraz nasuwa sie pytanie - czy podlaczajac pod wzmacniacz tylko subwoofer (takie rozwiazanie byloby tansze bo 2 kanalowy wzmacniacz w zupelnosci by wystarczyl) bede miala mozliwosc zdjecia "basu" z samych glosnikow? Bo z roznych zrodel slyszalam ze zdejmujac "bas" z przodu zdejme go automatycznie z subwoofera i jedyne wyjscie to 4 kanalowy wzmacniacz...

3.Czy lepiej kupic od razu 4 kanalowy w zmacniacz jesli chce sie podlaczyc i tyl i przod czy moze 2x2 kanalowy jest lepszym rozwiazaniem?

Z gory dziekuje za odpowiedzi i mam nadzieje, ze ktosbedzie tak mily i nową potraktuje z lagodnoscia blush.gif

Pozdrawiam

Napisano

Witam kolejną przedstawicielkę płci piękniejszej i ciekawszej;) na tym forum.

Suba podłącza się pod wzmaka a wzmaka przez przewody RCA(kable sygnałowe z wtykami typu CHINCH) do radia- koncówka mocy w radiu nie ma tu nic do rzeczy.

Radził bym Ci najpierw wygłuszyć drzwi(niech Ci to Twoje serce.gif zrobi, albo sama jak masz ochotę:P ) i zamontować jakieś panele pod głośniki... To rozwiąże WSZYSTKIE Twoje problemy "ze ściąganiem bassu" smile.gif

Przeczytaj FAQ, tam jest napisane jak powinno się rozwijać zestawik w samochodzie(chociaż kolejności i tak się mało kto trzyma:P) oraz wiele innych ciekawych rzeczy.

Pamiętaj by określić ile chcesz funduszy wydać na to; wygłuszenie to podstawa do poprawnego słuchania muzyki w samochodzie; pomyśl czy chcesz bawić się w ciągły rozwój systemu, czy kupić coś na zawsze.

Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia.

Napisano

> Witam kolejną przedstawicielkę płci piękniejszej i ciekawszej;) na

> tym forum.

blush.gifcool.gif

> Suba podłącza się pod wzmaka a wzmaka przez przewody RCA(kable

> sygnałowe z wtykami typu CHINCH) do radia- koncówka mocy w radiu

> nie ma tu nic do rzeczy.

Hmmm. Ok ale w tym cudzie techniki jakim niewatpliwie jest delfinowy Pioneer ;-) mam cos takiego jak mozliwosc sterowania subwooferem spod poziomu radia. Tylko, ze gdy to aktualnie wlacze (to sterowanie) to tylne glosniki sa widziane jako subwoofer a przednie graja normalnie (w moim wypadku nie graja bo mam przednie podpiete pod tylne smile.gif )

Stad tez moje pytanie o mozliwosc sterowania subwooferem spod poziomu radia - bo narazie jak patrzylam to do wyboru mam opcje front+rear badz front+subwoofer 893goodvibes.gifconfused.gif

> Radził bym Ci najpierw wygłuszyć drzwi(niech Ci to Twoje zrobi,

> albo sama jak masz ochotę:P ) i zamontować jakieś panele pod

> głośniki... To rozwiąże WSZYSTKIE Twoje problemy "ze ściąganiem

> bassu"

Drzwi juz sobie wygluszylam jako tako, na przod zamontowalam zestaw Rainbowa wooferki+tweeterki+zwrotnice smile.gif

Jestem dosc zadowolona ale wydaje mi sie, ze kiedy bede juz w posiadaniu subwoofera to bas generowany przez niego powinien w zupelnosci wystarczyc a system przedni zajmie sie glownie przenoszeniem tonow wysokich oraz srednich.

Zreszta wydaje mi sie, ze z racji tego iz drzwi maja od srodka wiele elementow plastikowych, roznego rodzaju laczenia, wzmocnienia itp (mowie o boczku drzwiowym) to nie da sie chyba calkowicie wyeliminowac ewentualnych i minimalnych nieproszonych odglosow smile.gif

> Przeczytaj FAQ, tam jest napisane jak powinno się rozwijać zestawik w

> samochodzie(chociaż kolejności i tak się mało kto trzyma:P) oraz

> wiele innych ciekawych rzeczy.

> Pamiętaj by określić ile chcesz funduszy wydać na to; wygłuszenie to

> podstawa do poprawnego słuchania muzyki w samochodzie; pomyśl

> czy chcesz bawić się w ciągły rozwój systemu, czy kupić coś na

> zawsze.

> Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia.

Nie jestem jakas wielka audio maniaczka. To co aktualnie gra na przodzie w zupelnosci mi wystarcza jesli dodac do tego odrobine wiecej basu dobiegajacego z bagaznika smile.gif

Nadal jednak nie wiem czy w mojej aktualnej sytuacji bedzie mozliwe sterowanie subwooferem z radia no i jak wyglada sprawa zdejmowania basu z glosnikow i subwoofera w przypadku wzmacniacza 2 i 4-kanalowego smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

najpierw kup (pożycz) piec i wyklej matami drzwi.

nastepnie włącz radio i zastanow sie czy dalej chcesz subwoofer.

Ps

umowmy sie nie ma "bata" zeby radio pociagnelo subwoofer nie ma takiej mozliwosci !

Zakupujac Rainbowy ich prawdziwe oblicze (potege) odkrywa dobry wzmacniacz 893goodvibes.gif

ps 2

prawdopodobnie po przejsciu w tryb front+sub pionek przekazuje sygnal na RCA (inaczej mowiac wtedy Twoje radio uwaza ze masz podpiety zewnetrzny wzmacniacz)

Napisano

Mieszasz:) Zmiany typu front + rear / front + sub nie tyczą końcowek w radiu...

Chyba nie dokońca rozumiesz co znaczy wygłuszyć drzwi:)

(Wygłuszyć znaczy m/w tyle by stworzyć jako taką komorę rezonansową do wooferka + pozbyć się wszelkich rezonansów blachy, plastików i innych)

Napisano

z tego co apmietam deh-6400 ma 2RCA i moge sie mylic ale ustwienia front/rear.sub tycza sie tylko wyjsc RCA a koncowka w radiu jest od tego neizalezna ,jak jesszcze mialem tyl to tym sie baiwlem teraz juz nie pamietam dokladnie jak to bylo ,jakby tak bylo to moglabys wtedy zminimalizowac pasmo niskich tonow na przod grajacy jako tyl u ciebie tez juz nie pamietam ktorym korektorem to sie robilo jeden sie tyczyl ogolnei wszyskich wyjsc a drugo tylko wyjsc z koncowki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.