Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Passat B6 - menu, navi itp. rns 510

Featured Replies

Napisano

Jest ktoś z wawy, kto jest w stanie wgrać mi polskie menu do navi rns 510, zaktualizować mapę itp.?

Napisano

> Jest ktoś z wawy, kto jest w stanie wgrać mi polskie menu do navi rns 510, zaktualizować mapę itp.?

Ja sobie wgrałem. Ale wszystko zależy od tego jaką masz wersję gateway'a oraz którą wersję RNS510 (A, B czy C).

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Ja sobie wgrałem. Ale wszystko zależy od tego jaką masz wersję gateway'a oraz którą wersję RNS510

> (A, B czy C).

> mar00ha

A masz jakiś kabelek? Widziałem firmy, które to robią. Np. www.nawigacjakrakow.pl. Tylko ciekawe ile kasy sobie życzą. Napisałem do nich i zobaczymy.

A jaką mam wersję A, B czy C, to nie mam pojęcia.. Jak to sprawdzić?

Napisano

> A masz jakiś kabelek?

Mam. VCDS. Ale to się robi bez kabelka! Aktualizacja firmware (język polski) i map robi się płytami CD i DVD.

> Widziałem firmy, które to robią. Np. www.nawigacjakrakow.pl. Tylko ciekawe

> ile kasy sobie życzą. Napisałem do nich i zobaczymy.

> A jaką mam wersję A, B czy C, to nie mam pojęcia.. Jak to sprawdzić?

Najpewnieszy sposób na sprawdzenie to obejrzenie naklejki na RNS510, po jego wyjęciu. Bo np jednostka ze zmienionym firmware na nowszy już moze się w VCDS (alebo czymś podobnym) inaczej identyfikować. Np. ja mam RNS510 w wersji B, ale po kilku zmianach firmware (a właściwie to juz po pierwszej) nawi identyfikuje się jako wersja C.

Jak masz ochotę, to możemy się spiknąć gdzieś i popatrzeć przez VCDS czy np. masz odpowiedni do upgradeowania firmware w RNS510 gateway. Nawi jest seryjna i kupiona razem z autem? Jaki rocznik auta, jeżeli tak? Jeżeli nie, to jakie jest źródło pochodzenia nawi?

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Mam. VCDS. Ale to się robi bez kabelka! Aktualizacja firmware (język polski) i map robi się płytami

> CD i DVD.

> Najpewnieszy sposób na sprawdzenie to obejrzenie naklejki na RNS510, po jego wyjęciu. Bo np

> jednostka ze zmienionym firmware na nowszy już moze się w VCDS (alebo czymś podobnym) inaczej

> identyfikować. Np. ja mam RNS510 w wersji B, ale po kilku zmianach firmware (a właściwie to

> juz po pierwszej) nawi identyfikuje się jako wersja C.

> Jak masz ochotę, to możemy się spiknąć gdzieś i popatrzeć przez VCDS czy np. masz odpowiedni do

> upgradeowania firmware w RNS510 gateway. Nawi jest seryjna i kupiona razem z autem? Jaki

> rocznik auta, jeżeli tak? Jeżeli nie, to jakie jest źródło pochodzenia nawi?

> mar00ha

Aaaa widzisz jak mnie oświeciłeś smile.gif

Nawi mam seryjną kupioną w salonie z autem. Auto z 2008r.

Bardzo chętnie bym przytał na taki spocik 270751858-jezyk.gif

Napisano

Mozesz zerknac na forum passata. Tam masz kilka watkow odnosnie RNS510 (wgranie nowych map, nowego oprogramowania + linki do plikow)

Napisano

> Auto z 2008r.

Przypuszczam, że może to stanowić problem - gateway nieodpowiedniego rodzaju. Po aktualizacji firmware w RNS510 występuje rozładowywanie akumulatora. Ale bez sprawdzenia VCDSem się nie dowiesz.

Mapy, wydaje mi się, bezkarnie można nowe wgrywać. Jednak, jeżeli dobrze pamiętam, może być problem, znaczy niemożliwość, z dodawaniem własnych POI (obecnie POI wgrywa się z karty SD) jeżeli nie ma nowego firmware w urządzeniu.

> Bardzo chętnie bym przytał na taki spocik

Mogę się zaoferować np. w najbliższy piątek wieczorem, jeżeli zechcesz do Ursusa przybyć. W razie czego privuj.

mar00ha

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.