Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

--- SILNIK KAPUT --- HELP---

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie wszystkich i jednocześnie zwracam się z ogromną prośbą o pomoc. W dniu dzisiejszym jak co tydzień w sobotnie popoludnie miałem zamiar się udać na zakupy. Wsiadłem odpaliłem silnik i słysze dziwne stuki tak jak by pracował na 3 cylindrach. Spoko myśle sobie padła świeca bo miałem je już dawno zmienić. Zakupiłem nowy komplet i po oględzinach doszedłem ze nie pali 1 szybko wymieniłem, startuje silnik i nadal kicha, to samo szok myśle może inna sprawdzam pozostałe i nic. Nie pali na 1 cylindrze patrząc od strony kół pasowych reszta ok gra, a przy tym wydaje strasznie tluczący dzwięk, coś trzaska tak jak by ułamał sie kawałek pierścienia albo coś w tym stylu. To trzaskanie (klekotanie) jest ewidentnie słyszalne w górnej części głowicy. Myśle może popychacz zaworu, może sie coś uchrupnęło. Wydaje mi się, że zgubił ciśnienie na tym cylindrze. Sprawdziłem przewody, świece wszystko co tam moze być.

I tu kieruje pytanie do właścicieli Fiata Brava 1.4 12v 96 rok. Czy komuś sie przytrafiło takie coć, coś związane z takimi objawami wiem, że nie sprecyzowałem prawdopodobnie wszystkiego co tam można usłyszeć. Proszę o pomoc ponieważ dojeżdzam do pracy 50 km codziennie w jedna strone i bez auta jak bez ręki. Mam pojęcie o tym jak wykonać technicznie, rozbiorę głowice, zawory itp, ale może ktoś oszczędzi mi zbędnej pracy polegającej na krążeniu na około. Mieszkam w Anglii i warsztaty sa zabójcze dla kieszeni najprawdopodobniej zostawiłbym tam przeszlo połowe wartości auta. Proszę jeszcze raz o jakieś wskazówki. Dziekuje i pozdrawiam. blagam.gif

Napisano

>Proszę jeszcze raz o jakieś wskazówki. Dziekuje i

> pozdrawiam.

pierwsze co mi się nasuneło to pasek rozrządu sprawdz czy nie przeskoczył na zębach

Napisano

Gdzie w Anglii mieszkasz? Jesli w East Sussex, moze znajdzie sie znajmoy mechanik.

pzdr

Rostek

> pierwsze co mi się nasuneło to pasek rozrządu sprawdz czy nie

> przeskoczył na zębach

Napisano

miałem coś podobnego.idąc od paska starcił ciśnienie na 4 (całe) i na 3 (połowe 270751858-jezyk.gif).

zdiagnozowane jako przestawiony pasek rozrządu.tyle że u mnie nie chciał opalać wogóle.

PS

oczywiście tego nie życzę

Napisano

> Mieszkam w Anglii i warsztaty sa zabójcze dla kieszeni...

Qlega Lukaszeczek mieszka w Anglii (L'pool) i wciąż ma Bravę...

Napisz do niego wiadomość prywatną albo na GG, może podpowie jakiegoś mechaniora...

waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.