Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uklad zaplonowy MAM PROBLEM

Featured Replies

Napisano

Witam dzis poszukiwalem przyczyny dlaczego moje tipo nie chce odpalic po przestaniu nocy na dworze ( ile moge go trzymac w garazu po to aby odpalil ) . No wiec wykrecilem swiece ojciec krecil a iskierka tyci tyci taka ze benzyna ja zaleje i gasnie sprawdzilem wyjscie z cewki zblizylem kabel ok 2 cm do bloku silnika i bylo widac przechodzacy promiec czyli z cewki wychodzi dobre napiecie a dalejk nie idzie co mam z tym zrobic czy ktos umie pomoc czy wymiana palca rozdzielacza pomoze czy moze tez kopulke

Napisano

> Witam dzis poszukiwalem przyczyny dlaczego moje tipo nie chce odpalic

> po przestaniu nocy na dworze ( ile moge go trzymac w garazu po

> to aby odpalil ) . No wiec wykrecilem swiece ojciec krecil a

> iskierka tyci tyci taka ze benzyna ja zaleje i gasnie

> sprawdzilem wyjscie z cewki zblizylem kabel ok 2 cm do bloku

> silnika i bylo widac przechodzacy promiec czyli z cewki wychodzi

> dobre napiecie a dalejk nie idzie co mam z tym zrobic czy ktos

> umie pomoc czy wymiana palca rozdzielacza pomoze czy moze tez

> kopulke

Kup to i to tylko dogadaj się w sklepie że wrazie czego zwrócisz spowrotem, terzeba było sprawdzić iskrę na wszystkich wyjściach z kopułki, wtedy byś wiedział czy to kopułka.

Napisano
  • Autor

Sprawdzalem na kazdej swiecy tak samo ledwo co iskre daje a kabelki WN mam nowe swiece zreszta tez i na stary i na nowych czesciach to samo

Napisano

> Sprawdzalem na kazdej swiecy tak samo ledwo co iskre daje a kabelki

> WN mam nowe swiece zreszta tez i na stary i na nowych czesciach

> to samo

Czyli rozumiem że zakładałeś już nowy palec i kopułekę. Jeżeli tak to sprawdź kabelki odchodzące o całego aparatu, może mają gdzieś przebicie jak zawilgotnieją.

Napisano

> to samo

Jak chcesz to mogę ci przesłać cały schemat aparatu zapłonowego i całego układu zapłonowego.

Napisano

> to samo

a jestes pewny, ze kable sa ok? zaloz na probe stare... jakie kupiles kable (moze zle dobrane).

Napisano
  • Autor

Powiem tak nowego palca i kopulki nie mam na starych czy nowych kablach jest taksamo na cieplym pali na zimnym wogole nul na cieplym iskra jest taka jak byc powinna na zimnym ledwo co podeslich chemat [email protected]

Napisano

> Powiem tak nowego palca i kopulki nie mam na starych czy nowych

> kablach jest taksamo na cieplym pali na zimnym wogole nul na

> cieplym iskra jest taka jak byc powinna na zimnym ledwo co

> podeslich chemat [email protected]

Dobra wysłałem powinny być cztery, musisz sobie zobaczyć bo są dwa różne i daj znać czy doszły to wrazie czego wyślę jeszcze raz.

Napisano
  • Autor

dzoszly schematy wiecie ile moze kosztowac nowa kopulka i palec i czy sa ewentualnie jakies zamienniki

Napisano
  • Autor

A i problem jest taki ze swiece nie dostaja dostatecznie duzego napieciaaby dac odpowiednia iskre z cewki na kablu wychodzi b,dobre bo jak zblizyc kabel na wysokosc ok 2 cm do bloku njest promien a na swiecach co mini iskra nawet jak dotkniesz to nie kopnie a powinno i to jak cholera .

Napisano

> dzoszly schematy wiecie ile moze kosztowac nowa kopulka i palec i czy

> sa ewentualnie jakies zamienniki

Kopułka z palcem coś koło 80 zeta może troszke mniej sama kopułka powinna kosztować koło 40zł.

Napisano
  • Autor

A jak myslisz to moze byc to bo wsumie nic innego tam nie ma a opoznienie czy przyspieszenie zaplonu na iskre nie wplywa moze tam jest powycierane i juz nie kontaktuje tak jak powinno ale czemu na cieplym pali ????

Napisano

Wychodzi na to że masz problem z tym węglikiem w kopułce lub masz gdzieś wypaloną ścieżke,czyli przebicie.Może sprężynka się sypneła,lub zaśniedziało coś w środku.Ja jak kupiłem swoją Tempre,to przejechałem nią 20km.Czyli z giełdy z Sandomierza do siebie,i rundke po mieście,po czym auto mi zdechło.Okazało się że padła kopułka.Kupiłem kopułke i palca,i teraz mam spokuj.Kopułka 40zł. a palec 15zł.

Napisano
  • Autor

Czyli tobie autko tez na zimnym nie palilo na gieldzie jak byl rozgrzany to OK a jak postal na zimnym to dupa . Kurcze jak to to to sie potne normalnie smile.gif coz jutro kupie czesci to zobacze heh .

Napisano
  • Autor

Wymienilem kopulke z palcem iskry az milo popatrrzec heh tylko zapalic nie chcial w paliwie mam wode jak wlalem denaturatu w kolektor to zaprychal i zgasl dzis wleje nowa

Napisano

> Wymienilem kopulke z palcem iskry az milo popatrrzec heh tylko

> zapalic nie chcial w paliwie mam wode jak wlalem denaturatu w

> kolektor to zaprychal i zgasl dzis wleje nowa

Wlej sobie xeramica do baku i po problemie z wodą

smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.