Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[T255] Problem z fabrycznym alarmem w Aveo

Featured Replies

Napisano

Cześć.

Od jakiegoś czasu fabryczny alarm w moim aucie zaczął się załączać bez powodu (nie chodzi o to, że sam się uzbraja, tylko uzbrojony przeze mnie bez powodu zaczyna wyć). Czy ktoś z szanownych kolegów miał podobny problem? Może jest jakaś bolączka tego modelu typu obluzowana kostka pod fotelem, lub coś w tym stylu. Podobno ten alarm nie ma żadnych czujników oprócz tych w drzwiach więc przypuszczam, że usterka nie jest poważna. Jakieś sugestie?

Napisano

Tylko syrena czy kierunki tez mrugaja?

Napisano
  • Autor

> Tylko syrena czy kierunki tez mrugaja?

Nie jestem pewien. Wydaje mi się, że kierunki też. Następnym razem się temu przyjrzę. Jakie to ma znaczenie?

> Zobacz czy jest regulacja czułości

Jak? Gdzie?

Napisano

> Nie jestem pewien. Wydaje mi się, że kierunki też. Następnym razem się temu przyjrzę. Jakie to ma

> znaczenie?

> Jak? Gdzie?

Jak sama syrenka to moze byc akumulator o ile masz taka z wlasnym zasilaniem. Jezeli masz qx to po rozbrojeniu zasygnalizuje mrugnieciami kierunkow co sie dzialo.

Nie ma teraz TIS on line ale o ile pamietam centralka jest obok skrzyni biegow. Chociaz ja bym sie najpierw upewnil czy Ci nie dolozyli w salonie wtedy bedzie pod deska nad kolanami kierowcy.

IMO najprawdopodobniej ktorys z czujnikow w dzwiach glupieje.

Napisano

Centralka jest po stronie pasażera na wysokości schowka za panelem regulacji nawiewów.Dostęp bez problemu z poziomu podł.ogi

Napisano

> Centralka jest po stronie pasażera na wysokości schowka za panelem regulacji nawiewów.Dostęp bez

> problemu z poziomu podł.ogi

Tak jest w TIS? W takim razie zmienili w T200 byla obok skrzyni.

Napisano

> Tak jest w TIS? W takim razie zmienili w T200 byla obok skrzyni.

Po dokładnej analizie TIS wychodzi na to że są dwa moduły.Pierwszy tak jak mówisz za tunelem środkowym drugi obok schowka pasażera.Ja miałem problem z tym obok schowka pomimo uzbrojonego alarmu po otwarciu drzwi nie sygnalizował włamania. [image]snap2011112100h00m46s00.png Uploaded with ImageShack.us[/image]

Napisano

> Po dokładnej analizie TIS wychodzi na to że są dwa moduły.Pierwszy tak jak mówisz za tunelem

> środkowym drugi obok schowka pasażera.Ja miałem problem z tym obok schowka pomimo uzbrojonego

> alarmu po otwarciu drzwi nie sygnalizował włamania. [image] Uploaded with

> ImageShack.us[/image]

Teraz pytanie za 100 punktow czym on e sie roznia. IMO jeden to sterowik centralnego, drugi to alarm.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.