Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silnik 1.6 122 KM

Featured Replies

Napisano

Witam

Czy silnik 1.6 122 KM który jest w C4 Picasso (chyba od roku)

to ta sama jednostka co w 3008 ?

Czy ktoś miał juz przyjemność jeździć autem z tym silnikiem ?

Napisano

> Witam

> Czy silnik 1.6 122 KM który jest w C4 Picasso (chyba od roku)

> to ta sama jednostka co w 3008 ?

Tak.

> Czy ktoś miał juz przyjemność jeździć autem z tym silnikiem ?

Nie ma przyjemnosci jazdy autem z tym silnikiem bo jest mulowaty nawet w znacznie mniejszych i lzejszych autach niz C4 Picasso/Pug 3008.

Napisano

Nie wiem czy taki jest w C4 Picasso ale w moim C4 jest. Jeździ się przyjemnie i wygodnie, ale mi nie spieszy się (jeżeli to rzadko). Usterek narazie brak.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem czy taki jest w C4 Picasso ale w moim C4 jest. Jeździ się przyjemnie i wygodnie, ale mi

> nie spieszy się (jeżeli to rzadko). Usterek narazie brak.

A jak silnik spisuje sie przy prędkościach autostradowych ?

Czy powyżej 120 są juz wysokie obroty i dokucza hałas

Napisano

Jezdzilem C3 Picasso z tym silnikiem. Dynamika jazdy nie powalal, wyprzedzanie nie bylo tak sprawne jak w duzo ciezszym C4 Grand Picasso ze slabszym o 12KM 1.6 HDi. Na forum cytrynki ludzie maja i jezdza, ale osobiscie bym sie raczej nie skusil. Spalaniem tez nie powalal, we wspomnianym C3 zjadal mi 7.5l/100km (trasa), niewiele wiecej zjadala Laguna II 2.0T (170KM).

Napisano

> A jak silnik spisuje sie przy prędkościach autostradowych ?

> Czy powyżej 120 są juz wysokie obroty i dokucza hałas

Tak, w C3 Picasso nieprzyjemnie wyl powyzej 120 km/h. Idz do jakiego dealera i sie przejedz, powinni miec ten motorek w jakims C3/C4.

Napisano

Nie miałem okazji jeździć autostradą, ale przy trzech tysiącach obrotów, na piątym biegu o ile dobrze pamiętam, na liczniku mam 105 km/h. Przy 120 km/h hałas rośnie ale specjalnie mi nie dokucza. Przy tej prędkości słychać już szum opływającego powietrza i jak trafi się w nieprzyjemny zakres częstotliwości to jest on bardziej męczący niż hałas silnika. Spalanie niezbyt duże, 6,8 wg wskazań komputera(średnie z kilkunastu tys km), ale trudne do powtórzenia w jeździe miejskiej. Typowa odcinek dla mnie to 20 km (10 miasto rzadko w korku i 10 poza)

Napisano

Jeszcze odnośnie spalania, obserwacja po stukilometrowej trasie.

Wyjeżdżając komputer pokazywał, że mogę przejechać jeszcze 310 km. Po przejechaniu ok 100 km w sznureczku pojazdów bez zbytniego szarżowania, z kilkoma wyprzedzaniami, bo wydawało mi się, że przede mną jest maruder, po przyjeździe na miejsce komputer pokazał, że mogę jeszcze przejechać 290 km. Więc ten silnik z tak zestopniowaną skrzynią lubi trasę. Max szybkość to była chyba 120 km/h.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.