Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z zapalniczka.

Featured Replies

Napisano

Mam troche dziwny problem z zapalniczka w moim Uno. Sama zapalniczka dziala, dzialaja tez sprzety podlaczone do tej zapalniczki typu: odkurzacz, lampa, kompresorek. Ale gdy podlacza sie ladowarke samochodowa lub ladowarke z GPS to nie ma zadnych oznak zycia. Nie wiecie co moze byc tego przyczyna? confused.gif

Napisano

> Mam troche dziwny problem z zapalniczka w moim Uno. Sama zapalniczka dziala, dzialaja tez sprzety

> podlaczone do tej zapalniczki typu: odkurzacz, lampa, kompresorek. Ale gdy podlacza sie

> ladowarke samochodowa lub ladowarke z GPS to nie ma zadnych oznak zycia. Nie wiecie co moze

> byc tego przyczyna?

Obejrzyj dno gniazda, na ogół na nim się zbiera nieco śmiecia. Gniazda na ogół mają dwa rodzaje styku plusowego jednocześnie - ten dolny, do wtyczek "z pipkiem' i boczne sprężyny bimetaliczne, które pierwotnie chwytały brzegi zapalniczki, ale część wtyków ma także pole przystosowane do kontaktu z nimi.

Jeżeli w ostatnich urządzeniach masz wtyczki tylko "z pipkiem", a w tych działających także z pierścieniem przy końcu, to masz tu wyjaśnienie. Wtedy wystarczy oskrobać dno gniazda, z tym że jeżeli śrubokrętem, to najpierw wyjmij bezpiecznik, bo na bank zrobisz zwarcie. Możesz też próbować plastikowym skrobakiem pod napięciem.

Napisano
  • Autor

A moze byc jeszcze inna przyczyna ? gdyz zapalniczka nie dawno byla wymieniana, wiec zabrudzona raczej nie bedzie.

Napisano

> A moze byc jeszcze inna przyczyna ? gdyz zapalniczka nie dawno byla wymieniana, wiec zabrudzona

> raczej nie bedzie.

Zapalniczka, czy jej gniazdo?

Tak czy inaczej problemem jest styk, może wtyki Ci nie dochodzą z jakiegoś powodu do końca.

U mnie gdy bawiłem się kamerką pokładową był ten sam problem, ale przyczyna była taka, jak opisałem.

Napisano

> No ok, dzieki, jutro to dokladnie obejrze

I daj znać, co było.

Napisano
  • Autor

Wynika z tego, ze miales racje. Pogmeralem tam troche, cos musialo nie stykac. Ale juz wszystko ok smile.gif

Napisano

> Wynika z tego, ze miales racje. Pogmeralem tam troche, cos musialo nie stykac. Ale juz wszystko ok

To się cieszę, że pomogłem ok.gif

Jeżeli masz więcej urządzeń, pomyśl nad moim pomysłem zamontowania "rozmnażacza" gniazdek na tunelu osłaniającym popychacz miany biegów za konsolą centralną. Łatwo tam się dostać, a nie rzuca się oczy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.