Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oświetlenie

Featured Replies

Napisano

Czesc mam kilka prostych pytan które sa banalne 1 Zarówki postojowe sa wciskane czy wkrecane w Uno I podobnie czy zaróweczki podswitlające zegary sa wkercane czy na wcisk.Najgorsze ze nie wiem jak sie dobrac do tych postojówek moze ktos cos doradzi pozdrawiam kamil Uno 1,4 ies

Napisano

> Czesc mam kilka prostych pytan które sa banalne 1 Zarówki postojowe

> sa wciskane czy wkrecane w Uno I podobnie czy zaróweczki

> podswitlające zegary sa wkercane czy na wcisk.Najgorsze ze nie

> wiem jak sie dobrac do tych postojówek moze ktos cos doradzi

> pozdrawiam kamil Uno 1,4 ies

Witam prosimy uzupełnić profil busted.gif

Napisano

Witam smile.gif pozycyjne ne żarówki jakos na wcisk o ile pamiętam. A te od zegarów to mają mocowanie bagnetowe.....czyli lekko dociskając przekręcasz i gotowe

Napisano

dokłądnie postojówki sa na wcisk

z podwswietleniem zegarów nie wiem

do postojowek da sie dobrac tak... jak masz od wewnątrz (maski) reflektor, to w srodek wchodzą żarówki H4 ktore są obłożone izolacją, taką gumą, a postojówki są z boku (taki kabelek tam wchodzi) i to musisz lekko przekrecic, w jedna lub druga strone (zalezy na jakim reflektorze sie znęcasz) i wcyciągaasz normalnie, a potem wyciągasz stara postojówkę, i wkładasz nową smile.gif

Napisano

> dokłądnie postojówki sa na wcisk

> z podwswietleniem zegarów nie wiem

W Mk2 wciska się je w gniazda, które się wkręcane. zlosnik.gif

Napisano

> Czesc mam kilka prostych pytan które sa banalne 1 Zarówki postojowe

> sa wciskane czy wkrecane w Uno I podobnie czy zaróweczki

> podswitlające zegary sa wkercane czy na wcisk.Najgorsze ze nie

> wiem jak sie dobrac do tych postojówek moze ktos cos doradzi

> pozdrawiam kamil Uno 1,4 ies

Ja mam 1.0ie 97.

W moim jak pierwszy raz wymieniłam spartoliłem wewnętrzny regulator świateł. Do postojówki od strony pazażera dostęp jest wporzo, więc skupię się na tym drugim po stronie pasażera.Żarówka (z dwoma drucikami +-) wciskana jest do kostki z dwoma wypustami, ta zaś z kolei mocowana jest do obudowy reflektora z dwoma nacięciami. Trzeba kostkę przekręcić tak, aby nacięcia się zgrały z wypustami i wtedy wyciągnąć. Ale sprawa nie jest taka prosta bo na drodze stoi jakieś połączenie elektryczne (kostka z zawleczką). Ja to rozłączami wtedy wystarcza miejsca, aby kostkę z żarówką wyciągnąć. Przy wyciąganiu też trzeba być czujnym bo jak masz wypalone styki to żarówka może się zsunąć do reflektora i wtedy pupa.gif. Kiedyś godzinę raszplowałem zagiętym drucikiem przez otwór mocowania świateł mijania żeby ją wyciągnąć (długa pęseta też mi przy tym była bardzo pomocna). Ale to nie wszystko, na drodze stał mi też przewód do siłownika wewnętrznego regulatora świateł. Przekręciłem go przy siłowniku o 90stopni i sciana.gifsciana.gifsciana.gif teraz mam na wiosnę robotę bo się zapowietrzył ( przy siłowniku lepiej nic nie ruszaj). A więc przekręcasz , delikatnie wyciągasz, wymieniasz żarówkę, delikatnie wkładasz i przekręcasz obudowę żarówki. Kostkę z połączeniem składasz + zawleczka i okey. Życzę powodzenia grinser006.gifwaytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.