Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kto mógłby to przeanalizować? (dane z testera)

Featured Replies

Napisano

Mnie zastanawiają wskazania 2. sondy lambda. Jak widać po nagrzaniu jest na niej stałe napięcie 1,275V. Czytałem, że 2. sonda służy do diagnozowania sprawności katalizatora. Związana z tym korekta krótkoterminowa S2 cały czas wynosi -100%. Czy to świadczy, że katalizator jest OK? Czy odwrotnie?

[image]http://www.espacepl.org/forum/download.htm?id=5009[/image]

PS. jak przejdzie to będzie w załączniku to samo, da się otworzyć w Excelu

Napisano

> Temat zdezaktualizował się! Można jakoś usunąć swój post?

Znaczy problem rozwiązany? Może przedstawisz wyciągnięte wnioski . Z pożytkiem dla potomności zlosnik.gif i forum.

Napisano
  • Autor

> Znaczy problem rozwiązany? Może przedstawisz wyciągnięte wnioski . Z pożytkiem dla potomności i

> forum.

dane z testera pochodzą z auta, którym odbyłem jazdę próbną przed kupnem, ale ostatecznie tego auta nie kupiłem, stąd temat się zdezaktualizował... Przy okazji dotarłem do instrukcji serwisowej i tam przeczytałem, że na rozgrzanym silniku, na biegu jałowym, na 1 sondzie napięcie powinno stale oscylować między wartością minimalną i maksymalną. Wartość minimalna powinna wynosić między 25 mV a 200 mV. Wartość maksymalna powinna znajdować się między 600 mV a 1000 mV.

Na 2 sondzie napięcie powinno być ustabilizowane. Powinno być zawarte w przedziale między 25 mV a 1000 mV.

W tym przykładzie widać, że w trakcie jazdy na 2 sondzie cały czas jest 1,275V co świadczy, że być może to jest emulator sondy, a katalizatora po prostu nie ma... Oczywiście mogę się mylić...

Na innym aucie, na 2 sondzie w trakcie jazdy napięcie zmieniało się a po zatrzymaniu miało stałą wartość 1,275V.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.