Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z alternatorem!

Featured Replies

Napisano

moze mi ktos powiedziec gdzie w 1.4 znajduje sie alternator( chce sie upewnic)? bo nie mam ładowania i pasek( domniemywam ze to jest od alternatora) nie kreci sie i caly alternator tez nie dziala! moze ktos wyjmowal i moze pomoc, czy jest potrzebny kanal?bo obecnie jestem na studiach i nie znam nikogo kto moze pomoc a nawet do domu nie dojade bo nie bede mial swiatel cool.gifpozdro i dzieki

Napisano

> moze mi ktos powiedziec gdzie w 1.4 znajduje sie alternator( chce sie

> upewnic)? bo nie mam ładowania i pasek( domniemywam ze to jest

> od alternatora) nie kreci sie i caly alternator tez nie dziala!

> moze ktos wyjmowal i moze pomoc, czy jest potrzebny kanal?bo

> obecnie jestem na studiach i nie znam nikogo kto moze pomoc a

> nawet do domu nie dojade bo nie bede mial swiatel pozdro i

> dzieki

Trzeba zdjąć prawe przednie koło i się rzucić pod nadkole. Jak już będziesz leżał na plecach (zakładam, że nogi będziesz mieć na zewnątrz grinser006.gif ) to po prawej stronie zobaczysz takie niewielkie ustrojstwo, przykręcone na chyba 3 śrubki. Dostęp w miarę łatwy wink.gif

Jak się pasek ślizga to odkręć jedną śrubkę, drugą lekko poluzuj (teraz sobie chyba przypominam że jest ich dwie) i naciągnij pasek przesuwając alternator.

Napisano
  • Autor

potrzebuje rady, bo nie wiem jaki klucz bedzie potrzebny do odkrecenia srub alternatora i czy mozna samemu naprawic alternator( prawdopodobnie lożyska) jak ktos to robil to pomozcie ! pozdr o

Napisano

> potrzebuje rady, bo nie wiem jaki klucz bedzie potrzebny do

> odkrecenia srub alternatora i czy mozna samemu naprawic

> alternator( prawdopodobnie lożyska) jak ktos to robil to

> pomozcie ! pozdr o

klucze to powinienes mec chyba 13 , 17 oile dobrze pamietam:) ale do altka moze dostac sie od strony komory silnika wystarczy ze odkrecisz filtr powietrza.

Napisano
  • Autor

jestes pewny czy mozna dostac sie od strony komory bo ja patrzylem ale nie ma za bardzo jak tego odkrecic....

Napisano

tak bo ja u siebie tak robilem:) Hmm sobie jeszcze cos przypomnialem odkrecalem go z gory ale wyciagalem dolem:)

Napisano
  • Autor

a alternator to dokladnie gdzie jest ? bo nie jestem pewny czy tam gdzie widac pasek klinowy? bo na bloku silnika z prawej czyli patrzac pod maske z lewej jest taka plastikowa oslona, czy tam nie ma paska ?

Napisano

Ta widoczna plastikowa osłona jest od paska rozrządu. Alter jest praktycznie na samym spodzie silnika po prawej stronie auta od strony kabiny.

Napisano

> a alternator to dokladnie gdzie jest ? bo nie jestem pewny czy tam

> gdzie widac pasek klinowy? bo na bloku silnika z prawej czyli

> patrzac pod maske z lewej jest taka plastikowa oslona, czy tam

> nie ma paska ?

Chłopie sorry ze tak mowie, ale widze ze ty miemasz zielonego pojecia o mechanice!! Lepiej niezabieraj sie za ta robote bo wiecej szkod narobisz smile.gif Pojedz do mechanika wezma jakies grosze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.