Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kłopoty z lusterkiem...

Featured Replies

Napisano

Witam!

mam problemy z lusterkiem! jest ono reg. elektrycznie ale od jakiegoś czasu samo lusterko rusza sie niezależnie tzn "lata". silniczki chodzą sobie a ono sobie. nie wiem jak to naprawić i czy waro ruszac zeby nie rozwalic do końca? ma może ktoś jakieś pomysły?

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

widze że nikt nie ma pomysłu na mój problem....

Napisano

> widze że nikt nie ma pomysłu na mój problem....

Jesli dobrze zrozumialem to wklad lusterka chodzi soie odzielnie a regulacja oddzielnie wiec na chlopski rozum popekaly mocowania lub poprostu sie odkleil wklad !! Ja bym go wyciagnal i przykleil i powinno byc oki !!!

Napisano

> widze że nikt nie ma pomysłu na mój problem....

NIe wiem jak jest w" elektrycznym" , ale w "ręcznym" tafla lustra przyklejona jest do ruchomego mechanizmu, który to poruszany jest przez 3 linki ustawiające kąt lusterka. Linki te są bardzo cieniutkie i zakończone "walcem" podobnie jak to jest w lince hamulca czy sprzęgła. Po latach użytkowania, to "coś" lubi się urwać ze starości i tafla lusterka lata luźno.

Myślę, że podobny problem tkwi w twoim lusterku. cool.gif Musisz oderwać tafle lustra od mechanizmu i sprawdzić, inaczej się nie przekonasz co jest grane. palacz.gif

Napisano

Szkolo przy elektrycznych sterowanych lusterkach jest na takiej jak by "tafli". Do tej "tafli"-plytki od prawej strony przy prawym lusterku i od lewej strony przy lewym lusterku oraz od gory w obydwuch ochodzi taki plastikowy(czy melatowy) gwintowany drut zakonczony sferyczna kulka. One poprzez naped silnika sie wkrecaja lub wykrecaja z nakretki umieszczonej na stale przy silniku.

Na bank prawdopodobobnie wklad lustra osadzony na tej "tafli" , gdzie znajduja sie specjalne "gniazda" ktore przytrzymuja Ci cale lustro na tych "drutach gwintowanych", wypadl Ci z tych gniaz, przez to cale ono sie rusza.

Jesli w lewo-prawo to zewnetrzne boczne gniazdo-zatrzask "puscil". Odegnij nieznacznie lustro i poswiec tam dokaldnie latarka to powinienes zobaczyc.

Jak naprawic? Chmm wez wkrec ten bolec poprzez sterowanie elektryczne ile mozesz, nasmaruj troche ta kulke na "bolcu" i gniazdo - nie duzo smaru tylko troche wystarczy i docisnij zdecydowanie lustro tak zeby wskoczylo na swoje miejsce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.