Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.2 16V - nie zapala

Featured Replies

Napisano

Cześć.

Ciekawa sprawa wink.gif Pacjent Fiat Uno, słupek 1,2 16V (niedługo jak tu będę cały czas wypisywał tematy to nie będę musiał przedstawiać 270751858-jezyk.gif) ze Stilo.

Samochód do jazdy codziennej. Rano, wszystko w normie, jadę do pracy 15km, po pracy robię trasę obwodnicą na spokojnie 20km, i wracam do domu 5km. Wszystko ok.

Zostawiłem samochód pod domem na godzinę - chcę ruszać w trasę -> nie zapala.

Kontrolki wszystkie się palą; rozrusznik kręci idealnie; jak siedzę w samochodzie słyszę, że pompa paliwa zasysa; zbiornik 3/4 BP Ultimate (zrobiłem już ponad 140km), kable wszystkie na miejscu (ostatnio jak tak miałem w drodze to podbiło mnie na wybojach i się wypięły wszystkie kable z podstawki i samochód zgasł), czujnik temperatury wymieniany miesiąc temu...

W akcie desperacji próbowałem odpalić 'na holowanie i z dwójki' silnik delikatnie (ledwo słyszalnie) mruczy, z wydechu idą bardzo delikatne spaliny, ale nie zapala.

Jest ciemno, samochód pod blokiem, pada deszcz... raczej rano popatrzę jeszcze na silnik...

... ale co to może być?! Godzinę wcześniej zrobiłem 25km, pod pracą zapalił bez zająknięcia, a teraz nic... Jakieś propozycje?

Napisano

czujnik położenia wału confused.gif

jest iskra?

Napisano
  • Autor

> czujnik położenia wału

Czy podczas jego uszkodzenia samochód może jechać normalnie w sensie mogło mi się to zrobić pod drodze?

> jest iskra?

Sprawdzę rano...

Napisano

> Czy podczas jego uszkodzenia samochód może jechać normalnie w sensie mogło mi się to zrobić pod

> drodze?

> Sprawdzę rano...

czujnik położenia wału ma to do siebie, że jak masz zimny motor to odpali bez problemu a na ciepłym są różne klocki. U mnie jak był walnięty to przy próbie zapalenia wariował obrotek (skakał we wszystkie strony)

Napisano
  • Autor

> jest iskra?

Dzisiaj sprawdziłem, że iskry brak. Na zimnym silniku auto też nie odpala.

Napisano
  • Autor

Problem rozwiązany - pomogła wymiana czujnika położenia wału wink.gif

Pasował z Seicento wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.