Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o odpalanie P307 hdi ponizej 0 stopni

Featured Replies

Napisano

Witam moja malzonka posiada jeszcze auto jakim jest Peugot 307SW z silnikiem 2.0 diesel 136KM. z 2004 roku

Auto odpala i jezdzi nawet w najwieksze mrozy, ale. Styl w jakim odpala to jakas porazka. Przez pierwsze kilka sekund chodzi jak C-330.

Zmienilem swiece zarowe, bo cos niedomagaly. ale nic sie nie zmienilo. Auto odpala cicho do 0 stopni. Ponizej tej temperatury odpala od strzala ale jest przez pierwsze sekundy pracy glosniejsze.

Zastanawiam sie czy w tym aucie jest jakis podgrzewacz paliwa? Nie mam planeta i niebardzo gdzie mam podlaczyc auto.

Napisano

pracuje glosniej czy cale sie trzesie?

Napisano
  • Autor

> pracuje glosniej czy cale sie trzesie?

Pracuje glosniej, gdy temperatura spada ponizej -20 stopni dochodzi do tego w tym czasie brak reakcji na gaz. Trwa to okolo 5 sekund po odpaleniu. w tym czasie z tylu wyrzuca pieknego baka po zapachu mysle ze to jakies niedopalone paliwo.

Magiczna bariera z tego co mi sie wydaje to 0 stopni powyzej tej temperatury odpala idealnie.

POjechalem do mechanika podlaczyl komputer , nie ma bledow i twierdzi , ze jak odpala to jezdzic. doswiadczenie z dieslami mam srednie dlatego wole benzyny ale zona zadowolona ze swojego traktorka to na sile jej auta zmieniac nie bede.

Napisano

> Pracuje glosniej, gdy temperatura spada ponizej -20 stopni

to normalne

dochodzi do tego w tym czasie brak

> reakcji na gaz. Trwa to okolo 5 sekund po odpaleniu. w tym czasie z tylu wyrzuca pieknego baka

nie znam nikogo kto przy -20 stopniach deptalby gaz zaraz po odpaleniu.

Napisano
  • Autor

> to normalne

> dochodzi do tego w tym czasie brak

> nie znam nikogo kto przy -20 stopniach deptalby gaz zaraz po odpaleniu.

A ja znam roznice pomiedzy deptaniem pedalu gazu a delikatnym podbiciem obrotow. I zauwazylem, ze wtedy nie ma reakcji na gaz. Wiec zastanawiam sie czy w tym aucie jest przeplywowy ogrzewacz paliwa i czy jego awaria moze dawac takie objawy.

W 607 widac bylo cos takiego

Podgrzewacz

Napisano

Powienien byc ten podgrzewacz fabrycznie, troche tego w ciagu ostatniego tygodnia sie sprzedalo, cena nowego to ok. 120zl wink.gif

Napisano
  • Autor

> Powienien byc ten podgrzewacz fabrycznie, troche tego w ciagu ostatniego tygodnia sie sprzedalo,

> cena nowego to ok. 120zl

No wlasnie podgrzewacz pewnie jest ale czy sprawny nie wie,i czy jest jakies prawdopodobienstwo ze jego uszkodzenie moze dawac takie objawy.

Napisano

> No wlasnie podgrzewacz pewnie jest ale czy sprawny nie wie,i czy jest jakies prawdopodobienstwo ze

> jego uszkodzenie moze dawac takie objawy.

Podgrzewacz i tak nie zagrzeje paliwa, ktore jest podawane do cylindrow w momencie odpalanie silnika. Sam podgrzewacz nie zagrzewa w kilka sekund paliwa schlodzonego do ponad -20 stopni. Glosna praca silnika diesla przez pierwsze sekundy pracy na takim mrozie to nic nienormlanego. Puszczenie baka z wydechu moze wskazywac, ze jakas swieca zarowa jednak nie grzeje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.