Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

RNS 510 w VW B6

Featured Replies

Napisano

Witam, mam VW Passata B6 z navi RNS 510 i chcę trochę zmodyfikować, a dokładniej chcę wgrać polskie menu + lektor, zaktualizować mapy do najnowszej wersji, dodać fotoradary + odblokować dvd podczas jazdy. Szukałem już tego na forum VW. Jest sporo opisane, ale jednak nie do końca wiem jak to zrobić i nie chcę sobie zablokowac navi.

Jest ktoś z wawy albo okolic, kto chce zarobić i mi pomóc w tej kwestii? Tylko porządnie i z gwarancją, że bedzie działało.

Nie wiem jaką mam dokładnie wersję navi.. A czy B czy inną.

Dzięki za info

Napisano

> Nie wiem jaką mam dokładnie wersję navi.. A czy B czy inną.

Navi fabrycznie zamontowana i dotąd niemodyfikowana? Jeżeli tak, to możemy się umowić na zbadanie jej VCDS-em. Wtedy wyjdzie na jaw która wersja. Dodatkowo trzeba sprawdzić, którą wersję gateway'a masz. Jeżeli wersja navi "B" i gateway > "K", wtedy mogę Ci pomóc.

U siebie zrobiłem: podniesienie FW do 3810 (najpierw do 2610), co daje: obsługę kart SDHC, możliwość wgrania map w wersji 7.1, język polski menu i komunikatów oraz wgrywanie dowolnych POI z karty SD.

Lektura na wieczór: www.vwnavi.com

mar00ha

Napisano
  • Autor

Bardzo chętnie. W tygodniu nie wiem czy dam radę. Może w weekend jakoś..?? Jak dysponujesz czasem?

Napisano

> Bardzo chętnie. W tygodniu nie wiem czy dam radę. Może w weekend jakoś..?? Jak dysponujesz czasem?

W weekend jestem. Privuj w razie czego.

mar00ha

Napisano

Podepnę się pod temat. Czy orientujecie się jak można wgrać fotoradary do Audi Navigation RNS-e. W TT którą obecnie kupuje jest taka nawigacja z najnowszymi mapami z 2012 ale nie ma fotoradarów a gdzieś mi ktoś mówił, że podmieniają pliki i wgrywają do niej fotoradary.

Napisano

> Podepnę się pod temat. Czy orientujecie się jak można wgrać fotoradary do Audi Navigation RNS-e. W

> TT którą obecnie kupuje jest taka nawigacja z najnowszymi mapami z 2012 ale nie ma fotoradarów

> a gdzieś mi ktoś mówił, że podmieniają pliki i wgrywają do niej fotoradary.

tez cos mi sie taka opcja obila o uszy - chyba jako punkty POI, ale powiadomienia to raczej na pewno w RNS-E nie zrobisz

Napisano
  • Autor

> W weekend jestem. Privuj w razie czego.

> mar00ha

dzięki mar00ha,

miło było poznać

Napisano

> dzięki mar00ha,

> miło było poznać

Cieszę się, że mogłem pomóc. Co prawda niewiele, ale coś. wink.gif

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Cieszę się, że mogłem pomóc. Co prawda niewiele, ale coś.

> mar00ha

Wbrew pozorom sporo pomogłeś.

Dzięki raz jeszcze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.