Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Śmierdzi z nawiewu

Featured Replies

Napisano

Od jakiegoś tygodnia śmierdzi mi z kratek nawiewu przy włączonej wentylacji. Wywyaliłem w ogóle filtr kabinowy - dalej śmierdzi. Wejście za filtrem czyściutkie. Co robić?? Skad ten przykry zapach?? Klimatyzacji brak.

Pozdr.

Napisano
zapewne z przewodow wink.gif podjedz do speca od klimy, badz kup w sklepie taki preparat i psiknij w kratki nawiewu smile.gif
Napisano
  • Autor

> zapewne z przewodow podjedz do speca od klimy,

No właśnie klimy nie mam!

badz kup w sklepie

> taki preparat i psiknij w kratki nawiewu

Napisano

Nie musisz brac tego do siebie, ale mimo tego opowiem: grinser006.gif

W czasach kiedy jeszcze jezdzilem fiatem uno, czyli ok pol roku temu grinser006.gif zawsze jak wyjezdzalem do szkoly po kilku km jak juz silnik byl cieply strasznie 'walilo' z kratek czyms co przypominalo kocia kupe angryfire.gif. Jak wracalem ze szkoly, silnik byl juz cieply (mniej wiecej w polowie drogi) tez zaczynalo cos smierdziec. Poniewaz mam kota, ktory czesto chodzi po garazu to szybko zorientowalem sie skad ten zapach moze byc... Po okolo dwoch tyg znalazlem troche czasu i mialem cos z tym zrobic, ale wczesniej przypadlo mi jechac do szkoly innym autem. Mocno sie zdziwilem gdy po kilku km gdy silnik sie juz rozgrzal.. tez walilo z kratek. Wtedy juz zwatpilem, ale jednoczesnie ulzylo mi, bo zorientowalem sie, ze to nie byla wina samochodu (czy tam kota) tylko w miejscu przez ktore przejezdzalem (mniej wiecej w polowie drogi do szkoly) roznosil sie jakis dziwny zapach. Oczywiscie potwierdzilo sie, gdy jezdzilem tez innymi autami ta sama droga...

Morał z tego taki, ze czasem warto sprawdzic inna trase do szkoly/pracy.. zakrecony.gif

Pozdrawiam

Napisano
zrozumialem z wczesniejszego posa ze klimy nie ma, ale nic chyba nie zaszkodzi napuscic tego preparatu ( to jest chyba grzybobojczy ) do ukladu wentyalcji wink.gif
Napisano

> Od jakiegoś tygodnia śmierdzi mi z kratek nawiewu przy włączonej

> wentylacji. Wywyaliłem w ogóle filtr kabinowy - dalej śmierdzi.

> Wejście za filtrem czyściutkie. Co robić?? Skad ten przykry

> zapach?? Klimatyzacji brak.

> Pozdr.

hmm.gif Może nagrzewnica jest nieszczelna??? Smród jest jednym z objawów........

Napisano
  • Autor

> Może nagrzewnica jest nieszczelna??? Smród jest jednym z

> objawów........

Płynu nie ubywa ani trochę. Kumplowi kiedyś ciekła nagrzewnica, to całe szyby miał zaparowane od płynu chłodzącego, a u mnie nie parują.

Napisano

moze takim czyms potraktowac:

sm_klima%20sabesto.jpg

to jest w zasadzie srodek do odgrzybianai klimy, ale moze do noA/C moznaby tez zasotsowac zlosnik.gif

z tego co pamietam to dobrze daje rade ok.gif , tylko nalezy pamietac, zeby nie jechac autem zaraz po uzyciu preparatu biglaugh.gif

Napisano

> Nie musisz brac tego do siebie, ale mimo tego opowiem:

> W czasach kiedy jeszcze jezdzilem fiatem uno, czyli ok pol roku temu

> zawsze jak wyjezdzalem do szkoly po kilku km jak juz silnik byl

> cieply strasznie 'walilo' z kratek czyms co przypominalo kocia

> kupe

A mnie kiedyś waliło z kratek jakby ktoś w tym samochodzie zszedł. Czasem słabło, czasem się nasilało. Zaglądałem pod maskę Felicji i wąchałem naście razy - nie udało mi się zlokalizować źródła smrodu.

W zimie miałem problem z odpaleniem, zarżnąłem akumulator. Po odkręceniu okazało się, że w cieplutkie pewnie kiedyś miejsce za nim wlazł szczur. I tak już mu się zostało. W momencie wyjmowania przeszedłby casting do Hibernatusa.

W Felicji akumulator jest przy grodzi od strony pasażera - nie da się za niego zajrzeć bez lusterka. To był akumulator jeśli dobrze pamiętam 72Ah, więc tym więcej miejsca było dla gościa.

Dodam jeszcze, że Felicja parkowała przed blokiem, garażu nie mam. Więc to nie był mój szczur. ot bezdomny zlosnik.gif

Pozdrawiam,

Napisano

Apropos szczura, przypomniala mi sie pewna historyjka... Mialem kiedys VW Polo GTI, i umowilem sie z potencjalnym kupcem, ktory to byl zainteresowany autkiem... Umowilismy sie pod salonem VW, gdyz mial sobie autko sprawdzic smile.gif

To bylo jakos w lutym, wiec dosyc zimno... Czekalem na goscia jakies 20min, przyjechal, oglada autko, i prosi zebym maske otworzyl... Ja otwieram, a tam szczur taki duzy wyskakuje... Malo zawalu serca nie dostalem... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.